Sisački biskup Vlado Košić odgovorio na kritike zbog otvorenog pisma

7

Sisački biskup Vlado Košić u današnjoj je propovijedi odgovorio na kritike zbog njegova otvorenog pisma premijeru Andreju Plenkoviću

Biskup Košić se na otvoreno pismo koje je podiglo buru u javnosti osvrnuo i u današnjoj propovijedi.

“Pitamo se kuda to smijemo sve doći, gdje je ta granica koja predstavlja našu ovlast i granicu dobivenu od Krista.

Nekada se, a čini se i danas, u čitavim gradovima i selima, s pjesmama i molitvama, prolazilo noseći pokaznicu i u njoj kruh života. Jesmo li se mi to uplašili da smijemo predaleko pa obiđemo samo crkvu i u nju se vratimo?

Hoćemo li tako reći da mislimo da nije prikladno da se mi kršćani previše miješamo u društveni život našega grada, naše domovine, našega svjetovnog života? Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari? Ili smo podložni medijima i onima u javnom životu koji danas ne vole Crkvu pa na svaki njezin iskaz brige za opće dobro zajednice društva prišivaju nedozvoljeno miješanje u društvena i politička pitanja?”, upitao je danas Košić u svojoj propovijedi, javlja N1 televizija.

“Na to je pitanje teško odgovoriti, gdje je ta granica, do koje mjere smo svjedoci Krista i njegovih vrijednosti koje smo dužni živjeti i svima svjedočiti. Ipak, ako u dobrom duhu željni pomoći, željni prožeti naše društvo Evanđeljem, ulazimo u svjetovna područja onda to nije samo nama dopušteno, nego naša obveza. Dakako, s blagošću i sviješću služenja”, rekao je Košić.

Otvoreno pismo biskupa Košića Andreju Plenkoviću

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Sveto pismo govori kako je Isus uzeo bič i istjerao trgovce iz hrama. Kristov sluga biskup Komšić je samo pristojno iznio na svijetlo dana činjenice koje ćati i njegovoj kamarili nisu po ćefu.
  Nije da tu mogu puno učiniti jer vjera koja se zasniva na dobrovoljnoj žrtvi sina božjega nema straha od zemaljske sile.

 • Istina

  Svaka na mjestu. Moja puna podrška.

 • Vladimir Dananić

  Rečeno je da svećenik koji se ne „uvali“ u probleme jednostavno ne obavlja svoju dužnost.

  Svaka vlast mora znati da i nad njome postoji najviša vlast, ona Kristova. „Ne bi ti imao vlasti nada mnome da ti nije dano odozgor“, rekao je Krist Pilatu. Bog daje, Bog uzima, kada i kome hoće. Toga moramo svi biti svjestni, i oni kritiziraju kao i oni koji su kritizirani.

 • Neprijateljska Emigracija

  Biskup na prvoj crti u borbi za istinu i pravdu protiv crvenih i inih vragova!

  Bravo!

 • Pingback: Sisački biskup Vlado Košić odgovorio na kritike zbog otvorenog pisma - Hrvatska udruga Benedikt()

 • Zdravko Sondic

  Tu se vidi tko je iskreni hrvat domoljub.Biskup Kosic svijesno.osjecajno i sa emocijama
  dozivljava svoj narod,bastinu i patriotizam. Kome to smeta neka pati.

 • Pingback: Akademik Pečarić - SRCE MOJE NIJE ZEMLJE ŠAKA - Glas Brotnja()