Connect with us

Reagiranja

Armada organizira prosvjed u znak podrške HGSS-ovcu optuženom za napad u Viškovu

Objavljeno

-

U srijedu će se u organizaciji Armade održati mirno okupljanje ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške Matku Škalameri.

Radi se o čovjeku iz Viškova, koji je uhićen u subotu zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti. Njemu je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana, te će biti udaljen iz službe. Član je Armade.

“Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš “Škala” je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja.

Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijelom našem narodu.

Pokažimo još jednom svima da smo najjači kada je najpotrebnije!
Uspon je dug i težak, ali bit ćeš opet na vrhu i sa prijateljima…SLOBODAN!

MATKO ŠKALAMERA, JEDAN OD NAS!“, navodi se u pozivu na službenim Facebook stranicama Armade.

Slično je poručila i dugodišnja ekipa Armade sa zapadne tribine naše Kantride Over Forty Crew.

“Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja. Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata”, poručuju navijači Rijeke.

Podsjetimo, Škalamer je uhićen u subotu rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Viškovu počinio kazneno djelo prijetnje. Riječ je o incidentu od 20. kolovoza, koji se dogodio na parkiralištu na Viškovu. Tada je ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin, pripadnih srpske nacionalne manjine, koji je medijima rekao da je pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Iz policije su u nedjelju izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom u vezi s događajem od 20. kolovoza u Viškovu te da je protiv njega podignuta kaznena prijava za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti.

On je uhićen te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila. Tom je prilikom osumnjičeni 42-godišnjak 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio prijetnje te ga lakše ozlijedio. Izvor: narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas