Pratite nas

Najave

Bandić: Napravit ćemo najljepši trg s najvećim spomenikom Franji Tuđmanu

Objavljeno

na

Večeras je na Trgu dr. Franje Tuđmana Zagrebačka filharmonija uz nekoliko zborova izvela Carminu Buranu Carla Orffa, pred nekoliko tisuća posjetitelja. Gradonačelnik Bandić predstavio je i projekt budućeg uređenja toga trga

[ad id=”68099″]

Ovdje ćemo napraviti najljepši trg u Zagrebu s najvećim spomenikom dr. Franju Tuđmanu – najavio je večeras zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s pozornice na Trgu Franje Tuđmana, otvarajući koncert Zagrebačke filharmonije i više zborova, kao rođendanskog dara građanima uz Dan Grada Zagreba.

Bandićeva vizija, jasno, nije prošla bez burnog odobravanja ali i zviždanja negodovanja nekoliko tisuća Zagrepčana, koji su veliku zelenu površinu na Črnomercu zauzeli kako bi pratili izvedbu Carmine Burane Carla Orffa.

Većina njih tom se prilikom, zacijelo i prvi put, upoznala i s projektom uređenja ovoga trga, autora arhitekta Nenada Fabijanića, budući da im je gradonačelnik darovao sedmominutnu videoprezentaciju njegova budućeg izgleda. Bandić je građanima priznao i kako je “sretan i ponosan što ih pozdravlja uz najbolji orkestar i majstore, poput Zagrebačke filharmonije.”

Kada ovo sve vidimo, možemo reći da je Zagreb uistinu Europska prijestolnica kulture – zaključio je prvi čovjek Zagreba, “tješeći” se možda time i što grad jučer nije prošao u drugi krug kandidature hrvatskih gradova za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

A nakon što su 2013. rođendanski koncert svirali pred tada novim fontanama ispred NSK, a 2014. na Trgu kralja Tomislava, Zagrebačka filharmonija ove je godine na Trgu Franje Tuđmana imala impresivan nastup, u čemu su im odlični zvučni “saveznici” bili zborovi – Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, zbor Muzičke akademije Zagreb, Dječji operni zbor, Dječji zbor Zvjezdice i vokalne soliste Antoniju Dunjko (sopran), Dejana Maksimilijana Vrbančića (tenor) i Floriana Tavića (bariton). Svima je njima ravnao mladi dirigent Veton Marevci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

‘Rasudbe hrvatske državnosti’ u Tisnom!

Objavljeno

na

Objavio

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige

kolumnista MARKA LJUBIĆA:

RASUDBE HRVATSKE DRŽAVNOSTI

U predstavljanju će sudjelovati:
domaćin DON LAZAR ČIBARIĆ

Akademik JOSIP PEČARIĆ

i autor

TISNO, UTORAK,

21. KOLOVOZA 2018. U 20 SATI.
DVORIŠTE ŽUPNE KUĆE

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Obilježavanje na Bilima ‘Europskog Dana sjećanja na žrtve totalitarizama’

Objavljeno

na

Objavio

Europski dan sjećanja na žrtve totalitarizama: komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma obilježava se svake godine 23. kolovoza.

U organizaciji Odjela HNS-a BiH za drugi svjetski i Domovinski rat bit će kao i do sada primjereno obilježen.

Na platou između Mostara i Širokog Brijega, na Bilima, 18. kolovoza na »Groblju mira« bit će sv. misa zadušnica i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Misno slavlje s početkom u 12.00 predvodit će biskup Mile Bogović. Nakon sv. mise uslijedit će komemorativni dio, polaganje vijenaca u spomen svim žrtvama totalitarnih režima.

U ovoj prigodi, dan prije, 17. kolovoza, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru u 19.30 bit će predstavljena knjiga »Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj« autora biskupa Mile Bogovića.

Uz njega knjigu će predstaviti: povjesničar fra Robert Jolić i povjerenik Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama fra Miljenko Stojić.

Voditelj programa je Ante Bender, a Simfonijski orkestar Mostar svojim nastupom uveličat će ovaj događaj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari