Connect with us

Kultura

Blaženi Alojzije Stepinac, stup vjere i državotvornosti hrvatskog naroda!

Objavljeno

-

„Nisam bio persona grata ni Nijemcima ni ustašama. Nisam bio ustaša, niti sam položio njihovu zakletvu, kako su činili vaši činovnici koji su ovdje. Hrvatske se narod plebiscitarno izjasnio za hrvatsku državu i ja bih bio ništarija, kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda, koji je bio rob u bivšoj Jugoslaviji“.
Neupitna je svetost Alojzija Stepinca bez obzira što to još uvijek nije formalizirano.

Stepinčeva vjernost Katoličkoj crkvi i Rimu potvrđena je njegovim vlastitim životom, a njegova ljubav prema Hrvatskoj domovini i svom narodu sažeta je u ovih nekoliko rečenica izrečenih na montiranom političkom procesu protiv njega. U dubljem smislu progon Stepinca je pokrenut i protiv svake hrvatske državotvorne ideje. Taj montirani politički proces poslao je poruku tadašnjim, ali i budućim hrvatskim naraštajima, kako će proći oni koji se usude makar i sanjati o slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj.

Da mudri predsjednik Franjo Tuđman nije uronio u bespuća povijesti iz vremena Alojzija Stepinca, duboko razumijevajući značaj Stepinčevog djelovanja, možda ne bi nikada imali Hrvatsku. Hrvatska je spoj neslomljive vjere i vizionarskog državotvorstva. O jakoj vjeri nam svjedoče stotine tisuća krunica o vratu hrvatskih branitelja i Stepinčevih sličica o odorama naših branitelja , a o državotvorstvu je predsjednik Tuđman govorio više puta braneći Alojzija Stepinca.

„NDH nije bila samo puka kvislinška tvorevina, nego i izraz volje i težnje hrvatskog naroda za svojim nacionalnim oslobođenjem“! (Franjo Tuđman)

Danas je Stepinčevo, sveti dan za sve Hrvatice i Hrvate, ali i za sve ljude dobre volje. Ove godine obilježavamo i stotu obljetnicu rođenja predsjednika Tuđmana, a Hrvatska ima prigodu na najbolji mogući način zahvaliti hrvatskim velikanima koji su ujedinili vjeru i državotvorstvo u grandiozno djelo stvaranja slobodne Hrvatske. Velikani hrvatske povijesti vraćaju nas na izvorište emocija, strasti, domoljublja i ljubavi, bez čega ni jedna politika nema svoj dublji smisao.

„Stepinčeva stijena“ himna je posvećena blaženom Alojziju Stepincu. Svim našim čitateljima i komentatorima želimo sretno „Stepinčevo“ i dostojanstveno sjećanje na hrvatske velikane!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari