Connect with us

Reagiranja

Dačiću, nije Hrvatska srbijanska pokrajina!

Objavljeno

-

Ministar vanjski poslova Srbije Ivica Dačić, poznatiji kao „mali Slobo“, pred izbore za hrvatski parlament, ponovno je došao – provocirati. Naime, kao i prije, njegovi kompanjoni Vučić i Vulin želio je  posjeti Spomen-područje Jasenovac, gdje je prema njegovu „zbrajanju“ tijekom Drugog svjetskog rata stradalo 700.000 žrtava ustaškog terora, (sic!), među kojima je život izgubilo, kako je naglasio, i oko pola milijuna Srba te oko 20 tisuća djece, najviše srpske.

I sada se on i njegova ekipa čude kako im hrvatska policija nije dopustila da dođu, poklone se ubijenim Srbima, i da i dalje svijetu lažu i mažu da je Hrvatska genocidna država!

S druge pak strane, Srbi koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, još uvijek službeno ne priznaju da je njihova vojska, zajedno sa zločinačkom JNA, Crnogorcima i hrvatskim domaćim izdajicama, napala našu zemlju, prikazujući sve to kao „građanski rat“. Srbi još nisu platili ratnu odštetu, a ni vratili veliko bogatstvo koje su otuđili, poglavito u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Pored toga, ne žele ni otkriti gdje su sakrili tijela još oko 1800 nevino ubijenih Hrvata, ne žele vratiti pregršt dokumentacije koje su također otuđili, i tako dalje i tako redom.

U Srbiji su u vrijeme Domovinskog rata otvoreni mnogi logori za Hrvate, gdje su ih mučili i ubijali. Već u nekoliko navrata Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, slala je dopise predsjedniku Srbije da nam dopuste da posjetimo samo neka od tih mjesta i da i tamo zapalimo svijeće, ali već u dva navrata dobili smo odgovor da se naša molba razmatra i da će biti riješena u „zakonskom roku“. Niti smo više ikada dobili neki odgovor, niti je molba riješena! Tako to radi i Dačićeva diplomacija!

Hrvatska policija je i ovog puta odlično reagirala.

Provokatori i bivši sudionici agresije na Hrvatsku nemaju što ovdje tražiti, odnosno šetati se   kao da je hrvatska država, koju su ostavili u ruševinama i u krvi, neka njihova „pokrajina“!

Što prije nego su željeli u Jasenovac nisu otišli do Ovčare ili pak do neke od 150 zasad otkrivenih masovnih grobnica, koje su ostavili  nakon velikosrpske agresije?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas