Connect with us

Hrvatska

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’

Objavljeno

on

Foto: HVU / M. Sever (Arhiva)

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u subotu je održan prvi Dan otvorenih vrata, a 60-tak srednjoškolaca došlo se upoznati s mogućnostima studija na Vojnim sveučilišnim studijima – Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo kao i s mogućnošću školovanja za vojnog pilota.

Na početku posjeta, zapovjednik Kadetske bojne „Pukovnik Predrag Matanović“ Hrvoje Šimleša održao je prezentaciju, prikazao program Kadet, objasnio strukturu i organizaciju rada i života tijekom studija te sve obaveze i prednosti studiranja na vojnim studijima, stoji u priopćenju Minsitartva obrane (MORH).

Nakon prezentacije, posjetitelji su obišli smještajne i sportske objekte, učionice i knjižnicu te specijalizirane učioničke prostore poput Kabineta za oklopništvo i Kabineta pješaštva.

Taj dio srednjoškolcima je bio najzanimljiviji jer su imali prigodu razgovarati s kadetima, kako o oružju i rukovanju njime tako i o kadetskom životu općenito, a zainteresirani su mogli i sam ući u borbeno vozilo, primiti u ruke protuavionski top, pištolj ili jurišnu pušku, no sve uz strogi nadzor kadeta, mentora mladim gostima. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari