Connect with us

Magazin

Davor Marijan: Masakr u Borovu selu bio je planirana jeziva poruka Hrvatima!

Objavljeno

-

Sjajni hrvatski povjesničar Davor Marijan uvijek je i svakim povodom sugovornik, koji će najšire gledateljstvo obasuti nizom potpuno pouzdanih informacija. Tako je bilo u večerašnjoj Budnici, formalno upriličenoj kao kontekstualni povijesni osvrt na Bljesak, na srpski zločin u Borovu selu, povodom ovih povijesnih događaja.

“Tuđman je bio strateg, znao je da Srbima i svijetu mora poslati poruku da su okupacijske granice privremene i da Hrvatska nikada neće prstati na njih. Zato je pokrenuo vjerojatno najtežu i najkrvaviju bitku rata Maslenicu, zato je bio Medački džep” posvjedočio je dr. sc. Marijan u Budnici.

“Nisu mi jasni današnji elektronski mediji, poglavito portali, koji uporno govore o 7 tisuća hrvatskih vojnika u Bljesku. U toj operaciji je sudjelovalo između 21 i 23 tisuće vojnika u nekim trenutcima, naspram oko 4,2-4,7 tisuća srpskih vojnika” iznio je Marijan točne podatke o hrvatskim i srpskim snagama.

Koje su operacije na integriranom ratištu u Hrvatskoj i BiH vodile raspletu rata, zašto su mhesta s muslimanskom većinom padala bez otpora u srpske ruke i što su hrvatske snage u BiH značile za BiH, za srpske strateške planove, a što za završne operacije oslobađanja Hrvatske, kakva je uloga generala Bobetka u strateškom promišljanju vojnih pozicija i aktivnosti, tko je bivši načelnik GS HV koji je tvrdio da rat u BiH nije i hrvatski rat, poslušajte između ostalog u večerašnjoj Budnici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas