Connect with us

Komentar

Diktatura lijevih ženskih tzv. nevladinih udruga

Objavljeno

-

Već nekoliko dana vodi se nevjerojatna fašistička hajka protiv Predsjednika španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa, zbog famoznog poljupca.

Španjolski nogometni savez je na kraju poslao novinskoj agenciji EFE izjavu igračice Hermoso u kojoj ona traži da se zaključi ova tema, te da je poljubac bio ‘obostran’ i ‘spontan’.

‘Bio je to obostrani čin, potpuno spontan, zbog ogromne sreće zbog osvojenog Svjetskog prvenstva. Predsjednik i ja imamo odličan odnos, njegovo ponašanje prema svima nama je bilo za ‘deset’ pa je to bila jedna prirodna gesta srdačnosti i zahvale’, riječi su Jenni Hermoso navedene u priopćenju saveza.

‘Nije potrebno više razmišljati o prijateljskoj gesti zahvale. Osvojile smo Svjetsko prvenstvo pa nećemo skretati od bitnoga’, dodala je.

Ali ne!

No, obzirom da je utjecaj tih bizarnih udruga golem, Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza zabranila je u subotu predsjedniku Španjolskog nogometnog saveza obnašanje dužnosti u nogometu na 90 dana, jer je ‘na Svjetskom prvenstvu poljubio u usta španjolsku nogometašicu Jennifer Hermoso’.
Eto, i oni i spomenute nevladine ženske udruge znaju bolje što se dogodilo čak i od samih aktera tog čina.

Doista, citirat ću prof. Björna Höckea, budućeg čelnika AfD-a:
‘Da bi prava Europa živjela, ovakva EU mora ubrzo umrijeti.’

Bojim se i cijeli svijet, komentirao je dr.sc. Ivica Granić.

Podsjetimo, odluka predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa (46) da ne odstupi s dužnosti zbog poljupca u usta reprezentativne igračice Jennifer Hermoso (33) izazvala je žestoke reakcije u tamošnjem nogometu i podijelila javnost.

Rubiales, koji je od svibnja 2018. na dužnosti, u petak je s izvanredne sjednice saveza u Madridu poručio da “neće odstupiti” jer je poljubac tijekom dodjele medalja na Svjetskom prvenstvu bio “spontan, obostran, prihvaćen i euforičan”.

“Ovo je neprihvatljivo. Gotovo je. Uz tebe sam kolegice”, napisala je Alexia Putellas, reprezentativka Španjolske koja je sudjelovala u osvajanju Svjetskog prvenstva, preko Twittera.

Još nekoliko reprezentativki uputilo je na isti način podršku Hermoso, koja je proteklih dana bila suzdržana u davanju izjava. U srijedu je poručila da će njen interes zastupati sindikat nogometašica i menadžerska agencija.

Španjolski nogometni prvak Barcelona, za koju je nekoć igrala Hermoso, navela je u priopćenju:

“Čini se da su objašnjenja koja je dao Rubiales dovoljna članovima saveza, a koji imaju moć ratificiranja njegove dužnosti. Mi, međutim, jasno želimo reći da nastup predsjednika saveza tijekom proslave osvojenog naslova smatramo potpuno neprihvatljivim i neprimjerenim”.

Udruga španjolskih nogometaša (AFE) i klub Espanyol zatražili su od državnog tijela Viši odbor za sportove (CSD) da suspendira Rubialesa, a u zahtjevu im se pridružila i Sevilla. Betisov branič Hector Bellerin nazvao je predsjednikov govor i odluku “sramotnima” a njegov suigrač u napadu Borja Iglesias poručio je preko društvenih mreža kako se neće odazivati u reprezentaciju, bude li pozivan, dok ne dođe do promjene u savezu.

Nogometni savez sjeverne pokrajine Navarre tražio je smjenu Rubialesa, ali se o njoj nije glasalo na sjednici gdje su bili predstavnici regionalnih saveza, piše u pismu poslanom medijima.

Bivši španjolski izbornik i sadašnji trener Paris SG-a Luis Enrique rekao je, međutim, da sa sportske strane Rubiales “radi odličan posao”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari