Pratite nas

DJ Ujke i DJ Juice rasturali drogu po diskotekama u kojima su nastupali

Objavljeno

na

Nakon dva mjeseca praćenja i prisluškivanja, policija je jučer uhitila dvojicu lokalnih DJ-eva, Predraga Ujića (25) zvanog “DJ Ujke” i Nikolu Pajića (19), poznatijeg kao “DJ Juice”, te Vedrana Vujića (25), Milisava Ilinčića (18) iz Bijeljine, kao i Dalibora Lojipura (29) iz Zvornika zbog sumnje da su se bavili trgovinom marihuane. Uhvaćeni su u akciji kodnog naziva “Olimp”, a izvršeni su pretresi na šest lokacija, piše Večernjak.

Vođa DJ Ujke
– Zaplijenjena je marihuana, precizne vage, više mobilnih telefona, SIM kartica, računala… – rekla je glasnogovornica CJS Bijeljina Aleksandra Simojlović. Policija traga za Igorom Markovićem zvanim Limun iz Bijeljine, koji u vrijeme pretresa nije zatečen na kućnoj adresi. Inspektori za narkotike došli su do dokaza da su osumnjičeni nabavljali i prepakirali marihuanu te prodavali po cijeni od 10 maraka za gram. Oni navodi da je vođa ove skupine bio Predrag Ujić, poznatiji kao “DJ Ujke”, koji je drogu nabavljao od Dalibora Lojipura iz Zvornika. Ostali su kao članovi za njega rasturali marihuanu po Bijeljini.

Potpuni anonimusi
Drogu su prodavali na ulici, ali i po noćnim klubovima u kojima su Ujić i Pajić bili angažirani za puštanje glazbe. Na taj način lako su dolazili do klijenata, jer je riječ o jako popularnim klubovima gdje vikendom izlazi veliki broj ljudi. Zanimljivo je da većina osumnjičenih nema kriminalnu prošlost i da su do sada bili potpuni anonimusi u poslu s drogom.

– Sve do sada operativno nisu bili zanimljivi i većina se nikada nije dovodila u vezu s dilanjem narkotika, ili drugim kaznenim djelima. Očigledno je da su se za kratko vrijeme dokopali određene zarade, a onda su im “apetiti” porasli i brzo su raskrinkani – kažu istražitelji koji su krajem prošlog tjedna zaplijenili pola kilograma marihuane koju su u nedjelju pronašli u automobilu alfa romeo. Vozilo je zaustavljeno u mjestu Donji Zagoni kod Bijeljine, a u njemu su zatečeni Edin Trako (27) i Hasan Helvida (27) iz Zenice. Moguće je da su njih dvojica bili povezani s Predragom Ujićem i skupinom uhićenom u akciji “Olimp”. – See more at: http://www.pogled.ba/

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Željko Glasnović: Mi smo u polusocijalizmu – ‘Croslaviji’

Objavljeno

na

Objavio

Vrijeme je za odmak od gudura Balkana, vrijeme je za stvaranje funkcionalne države.

Umjesto Singapura jugoistočne Europe, pretvorena je u državu nalik propalog društvenog eksperimenta zvanu SFRJ.
Državu vode isti ljudi s istim mentalnim sklopom.

Tranzicija društva od socijalizma ka modernom društvu zaustavljena je zbog rata, a nakon rata je provedena djelomična tranzicija dijela državne uprave.
Mirovinski, zdravstveni i školski sustav je ostao u socijalističkim okvirima (“besplatnog”).

Sloboda tržišta rada zbog državnih namještenika u tim segmentima su ostale u socijalističkim okvirima političke uvjetovanosti (poslušnosti).

Demokracije i slobodnog društva ne može biti. Mi smo u polusocijalizmu – Croslaviji, napisao je Željko Glasnović.

Bog i Hrvati/ce

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Došašće – Dan otvorenih vrata u Uredu predsjednice

Objavljeno

na

Objavio

Na Danu otvorenih vrata, koji je u Uredu predsjednice održan u prigodi došašća, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović družila se s građanima, učenicima srednje Poljoprivredne škole iz Zagreba i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita te osnovnoškolcima iz zagrebačkih škola Remete i Horvati, s kojima je prigodno izrađivala božićne kolačiće.

Predsjednica je istaknula kako je došašće vrijeme u kojemu, više nego u drugim dijelovima godine, imamo potrebu otvoriti svoja vrata i svoja srca bližnjima, okupljajući se u zajedništvu iščekivanja Božića te je svima zaželjela sretan Božić i novu 2018. godinu.

“Upravo zbog duha toga blagdana Kristova rođenja, ne smijemo zaboraviti one koji su sami, zaboravljeni i potrebiti, kojima treba naša pomoć i skrb. Vrijeme došašća nadahnjuje nas na donacije i humanitarne akcije. Željela bih da nas taj duh prati i potiče na dobročinstvo i volontiranje tijekom cijele godine”, kazala je Predsjednica.

“Gledajući vas mlade ovdje danas, dopustite mi izraziti želju za godine koje su pred nama, a to je da se svi zajedno, i učenici i profesori, i studenti i roditelji, uključimo u reformu obrazovanja, kako bismo zajedno stvarali društvo znanja i tako pridonijeli intenzivnijem uključivanju Hrvatske u suvremene europske i svjetske tokove razvoja. Premda slika našeg društva ponekad izgleda drukčije, vjerujem kako svi zajedno možemo osnažiti vrednovanje uspjeha svakog pojedinca, ojačati promicanje velikih potencijala naših učenika, studenata, njihovih profesora kao i znanstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih”, naglasila je Predsjednica.

Dodala je i kako se Ured predsjednice ove godine uključio u program zagrebačkog Adventa, a posebno je veseli što su i ostali gradovi pokrenuli vlastite adventske programe.

“Prilikom boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji ovoga tjedna, osvjedočila sam se koliko su takvi programi građanima važni kao mjesta okupljanja i susreta u zajedništvu, druženju i veselju. U organizaciji takvih manifestacija i gradovi na moru su aktivniji nego prijašnjih godina. To je dobar primjer kako se, kao turistička zemlja, ne smijemo oslanjati samo na dva ljetna mjeseca jer je turizam industrija koja živi cijelu godinu”.

Predsjednica je pozvala sve da posjete Vilu Prekrižje, koja je u blagdansko vrijeme otvorena za građane, i da se podsjete starih hrvatskih običaja ukrašavanja blagdanskoga stola i božićnih jelki te dožive čarobni duh Došašća kao vremena radosnog zajedništva.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari