Dodik: Samostalnost Srpske ostvariti će se politikom, a ne oružjem

  7

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Trebinju da će samostalnost Srpske biti ostvarena političkim sredstvima, a nikako oružjem.

  Dodik je istakao da je krajnji cilj Republike Srpske što veći stupanj samostalnosti i njena samostalnost u cjelini.

  “Ako se u BiH ne može na takav način razgovarati, šta je normalnije od raspada BiH i da svi krenu svojim putem. Nisam baš siguran da je za to potreban rat”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

  Dodik je ponovio da je Republika Srpska stabilna sa politikom koju sada vodi i da ne prijeti nikakva opasnost od ugrožavanja njenog ustavno-pravnog položaja.

  “Sa politikom koju mi vodimo može samo jačati i to govore mnoge tvrdnje, pa i Željka Komšića kako bi se navodno uzelo oružje”, naglasio je Dodik.

  Predsjednik Republike Srpske nazoči u Trebinju početku obilježavanja Preobraženja Gospodnjeg – krsne slave istoimenog Sabornog hrama i grada.

  Kusturica filmom promovira Trebinje i Srpsku

  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je redatelj Emir Kusturica snimanjem filma čiji je radni naziv “Na mliječnom putu” učinio veliki poklon Trebinju, ali i cijeloj Srpskoj.

  Dodik je večeras rekao Srni u Trebinju da ovaj grad u nekim ranijim razdobljima Kusturicu nije baš najbolje prihvatio, ali da to govori o veličini ovog umjetnika i o njegovom shvatanju života.

  “Svjedok sam da on nesumnjivo voli Trebinje, ali je, naravno, i svjestan da u ovom gradu ima raznih osoba koje nisu najbolji reprezent svega toga”, rekao je Dodik.

  Dodik je istakao da je upoznat da se snimanje film odvija po planu, te da je zahvalan Kusturici što je baš Trebinje izabrao za glavnu destinaciju njegove realizacije i što u njemu boravi filmska diva Monica Belluci koja na najbolji način promovira ovaj grad.

  Povodom protivljenja hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da se Kusturici omogući korištenje resursa Oružanih snaga BiH za potrebe snimanje filma, Dodik je rekao da o tome ne odlučuje ni Bakir Izetbegović niti Željko Komšić, već Predsjedništvo.

  “Komšić je samo kvazi hrvatski predstavnik, jer ga nisu izabrali Hrvati već Bošnjaci, a Izetbegović može samo da predstavlja Bošnjake i vjerujem da oni mogu u većini da odlučuju da bi to bilo drugačije”, rekao je Dodik, napominjući da u Predsjedništvu postoji i član iz Republike Srpske.

  Prema njegovim riječima, ono što su oni govorili o Kusturici, posebno Izetbegović, govori o njihovom nivou.

  “Oni su samo mogli da govore u svoje ime, a ne u ime BiH, jer ona nije njihova, a naša će biti onoliko koliko mi hoćemo, bez obzira što im to smeta”, rekao je Dodik.

  On smatra da nema nijedan razlog da se to oružje ne upotrijebi za snimanje filma, ali i ako ne bude, “nije daleko Srbija”.

  “Uz sve opstrukcije koje dolaze iz Sarajeva, film će biti snimljen”, poručio je Dodik.

  bljesak

  facebook komentari

  • Milorad Dodik se igra politike, pa ga treba iskreno pitati dali je on hrvatski Dodik od poznatih hrvatskih Dodika, ili se je od hrvatskih Dodika prikalemio u srpskog Dodika. Bilo kako mu drago, Dodik je Dodik koji vuče hrvatske korijene od pradavnina. Zato ga se Bošnjaci boje, a Hrvati stoje po strani…

  • naš čovik hahaha… ubit će se dodo

  • srka

   Hahahaha…cuj Bosnjaci se boje???
   Tko se boji jednog notornog lazljivca, prevrtljivca…primitivca koji je nekoc velikodusno zelio ugostiti i hrvatskoga premijera…onak domacinski uz sljivu i par manekenki…hahahaha…
   Ma yok, ti Hrvati sto stoje po strani, nisu nikakvo mjerilo…nesretnici misle da ce nesto usicariti…u mutnom i na brzinu.
   🙂
   by Srka®

  • Ma dragi moj srka reću ja tebi jednu koja bi trebala svim Hrvatima i onima koji se smatraju Bošnjacima, šta je za sve nas rekao dr. Vojislav Šešelja u Hamiltonu, canada 1989 godine kada je bio na turneji među svojima. Održao je jedan “vatreni i patriotski” govor gdje su mu “braća Srbi” čestitali kada je rekao: Nas Srbe i Hrvate će ujediniti bosanskohercegovački muslimani, koji će nastojati da nas istrijebe…ali mi ćemo njih istrijebiti. Eto, Srka, šta nam Dodik misli, pa se mi sada između sebe voljeli ili svađali, oni bi nam sutra zavrnuli šijom kada bi mogli. Zato, da budemo jači STAVIMA “U” NA FES GRANICA NADRINI!!!!!!!!!

  • HRSmoock

   Dr Šešelj? Pa on je Hrvat. Mada mislim da je verovatno od prvih Albanaca koji su u Hercegovinu došli prodavati sljadoled :)) Čuo sam da je naručio ubistvo Gorana Milića što je snimio reportažu o Šešeljima u Hercegovini. Mada tehnički može se izjasniti i kao Svbin i kao Hvat. Iako je šiptav, pardon šiptar.

  • Svi oni koji nešto znače i koji su na svjetskom glasu su: ili Hrvati ili hrvtaske pasmine, ili su se pohrvatili, što nije nikakovo čudo. Znano je i poznato nama Hrvatima kao i svjetskim inciklopedijama da su neprijatelji i mrzitelji Hrvatske u prošlosti prikazivali istaknute i svjetski poznate stručnjake Hrvate kao: Austrijance,(August Šenoa), Njemece, (Poglavnik), Ruđer Bošković, Ante Pavelić i Marko Polo, (Talijani), Ivo Andrć, (Srbin), Tito, (Jugoslaven, Rus, Poljak), Vjekoslav Maks Luburić, general DRINJANIN, (Srbin), Nikola Tesla i Ivan Meštrovič, (Srbin) i drugi.
   Danas je poznato da ima dvije vrste Hrvata. Prva vrsta Hrvata je ona koji su već Hrvati i druga vrsta su oni koji žele postati Hrvati.

  • HRSmoock

   Zaboravio si Hrvate koji se deklariraju kao Hrvati, a u stvari su…Sam si nedavno pominjao Krajačića. evo sad i Perkovića (Josipa, dakako)…Puno je takvih. Poznanik upravo snima dokumentarac o Iliji Staniću o jednom posebnom mentalitetu i toj poslijednjoj fazi jugoslavenstva sedamdesetih godina. Ti si stariji od mene i bio si vani u to doba, a ja se Milane tog doba sjećam po ogromnim Tom Jones zulufima, Dušku Lokinu (nisam zaboravio ni Džoa Maričića-Makija ni Miša Kovača), trapericama zvoncarama i tetama koje su imale one visoke punđe i koje su me uzimale u krilo (isplati se biti lijepo i umiljato dijete).
   Što hoću da kažem? Možda nas par ovdje smo dovoljno matori da kapiramo što pokušavaš da kažeš. Ovi mlađi uopće ne razumiju priče iz emigracije. Nekada (U SFRJ) svi emigranti su predstavljani kao zlikovci i teroristi i nije se puno pričalo o njima. Danas se opet predaju zaboravu, jer su na vlasti djeca onih koji su drmali SFRJ 60-tih i 70-tih. Zastareli smo Milane i ti i ja. Čist anakronizam. Možemo sjesti sa Lilijem i još nekima igrat domina i samo će Peppy reći da smo simpa. Što ćeš vrijeme uvijek teče, ne staje ni zbog koga (Što bi rekli The Rollingstones). Zato treba zapisati ono iz svakodnevnog života, ono što si na vlastitoj koži osjetio. Piši iz sjećanja kao ono o otkupu duhana i žandarima, bilo bi šteta da se to zaboravi i nestane.
   A uvjek je lijepo kad se svi otimaju oko nekog čovjeka, to znači da nije uzalud živjeo.