Connect with us

Kronika

Domovinski pokret obilježio 32. Obljetnicu dana obrane grada Zadra

Objavljeno

-

Izaslanstvo Domovinskog pokreta na čelu s saborskim zastupnikom Stipom Mlinarićem obilježilo je 32. obljetnicu Dana obrane Grada Zadra, te odalo počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na Gradskom grublju u Zadru ispred Središnjeg križa.

U izaslanstvu DP-a uz Stipu Mlinarića nazočni su bili još i dr. Damir Biloglav, predsjednik podružnice Zadarske županije, Daniel Kotlar, brigadir i ratni zapovjednik, Marko Miljanić, ratni zapovjednik obrane Škabrnje, Frane Tokić, vijećnik DP-a i potpredsjednik u Gradskom vijeću Grada Benkovca, Siniša Filipović, predsjednik ogranka DP-a Grada Biograda, Dalibor Brajković, predsjednik ogranka DP-a Općine Pašman, Ivo Bubičić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Pašman i drugi.

”Opći napad na Zadar je trajao punih pet dana u listopadu 1991. Najgore je bilo 6. listopada. Taj dan se danas slavi kao Dan obrane grada Zadra. Zadar je na današnji dan prije 32 godine doslovno gorio! Gusti dim nad starom gradskom jezgrom, granatirana Kapetanova kula, Kneževa palača, katedrala sv. Stošije…. Ruševine po ulicama, sunčan jesenji dan i – rat. Na obodima grada, na potezu Dračevac – Diklo vodile su se bitke zahvaljujući kojima građani Zadra i ove godine slave Dan obrane grada!”

Neka je vječna slava i hvala svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama koji su živote položili za samostalnu nam i neovisnu Hrvatsku!

Domovinski
pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari