Connect with us

Vijesti

DORH zaprimio kaznene prijave protiv Milorada Pupovca i Olivera Frljića!

Objavljeno

on

Zajednički nazivnik za ovaj dvojac, smatraju u Udruzi ‘Ne govoru mržnje – istinom protiv laži’ koja je podnijela kaznene prijave je mržnja prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu kojega svako malo etiketiraju fašistima i ustašama.

[ad id=”68099″]

Državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je danas kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca i Olivera Frljića. Kaznenu prijavu podnijela je Udruge “Ne govoru mržnje-istinom protiv laži”.

Pupovca se tereti za tri kaznene dijela:

-Kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, Članak 291.st.1 KZ RH

-Kazneno djelo govora mržnje, Članak 174.KZ RH

-Kazneno djelo poticanja na govor mržnje, Članak 37. KZ RH, a

Olivera Frljića se pak tereti za dva kaznena djela:

-Kazneno djelo govora mržnje, Članak 174.KZ RH

-Kazneno djelo poticanja na govor mržnje, Članak 37.KZ RH

Kako nam je kazala predsjednica Udruge Željana Vrkić gotove su i kaznene prijave protiv Davorina Mlakara i Arsena Bauka, sadašnjeg i bivšeg ministra uprave koji su DIP-u slali lažni broj birača za parlamentarne i predsjedničke izbore zadnjih desetak godina.

– Imena gradova i općina, u kojima su prijavili više birača nego stanovnika, objavit’ ćemo slijedeći tjedan. Najzanimljivije od svega je što su u pitanju manje – više isti gradovi i općine tako da nije teško zaključiti kako se tu radi o dobro organiziranoj zločinačkoj organizaciji čiji su članovi raspoređeni u dvije boje, plavu (HDZ) i crvenu (SDP). Sve kako bi jedna od ove dvije opcije bila na vlasti koju u pravilu formiraju uz pomoć satelita istog ili sličnog svjetonazora kao što su HNS, IDS, Laburisti i jasno, Pupovčev SDSS koji koalira i sa jednima i sa drugima u ovisnosti tko je pobijedio. Da bi uspješno vladali moraju dijeliti stanovništvo, a iskušani recept za to je vraćanje u prošlost “specijalke” Milorada Pupovca i Olivera Frljića. Zajednički nazivnik za ovaj dvojac je mržnja prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu kojega svako malo etiketiraju fašistima i ustašama.

– Mržnja je opaka bolest koju treba na vrijeme suzbiti jer je ona ukorijenjena u samoj psihi čovjeka, a ne u objektu mržnje, tvrdi Željana Vrkić. Dodaje kako se Milorada Pupovca i Olivera Frljića, odnosno njihove “forme izražavanja” jednostavno više ne mogu tolerirati.

– Dosta je bilo njihovih eskapada uz prešutno odobravanje vladajućih i vrijeme je da odgovaraju za svoj govor mržnje protiv hrvatskog naroda i podrivanja temelja hrvatske države.

Treba podsjetiti kako je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu jasno definirao govor mržnje kao svaku formu izražavanja koja širi, podstiće, promovira ili opravdava mržnju zasnovanu na netoleranciji ili vjerskoj nesnošljivosti.

Pupovčev slučaj “selotejp”, kao i Frljićevi “jambo plakati” na pročelju hrvatskog kazališta i učestale “umjetničke” performanse, najbolji su primjer “forme izražavanja”, a nastale implikacije, odnosno samo mali dio komentara, potpuno osiromašenog i izmrcvarenog naroda, Udruga je izdvojila kao primjer širenja mržnje u medijima. Ovdje prenosimo samo neke izjave, a Državnom odvjetništvu je Udruga predala opširne materijale sa svim potrebitim dokazima.

Reakcije građana na Pupovčev govor mržnje:

Bojan 070 je objavio 6.2.2015. u 13:11

– Glavaš je zaslužio vešala, da njegov trup visi na glavnom trgu u Osijeku!

ArmagedonRag: “Glavaša treba predati Srbiji. S njim se ne trebaju čak ni prljati ruke”

fiumecro Objavljeno: 6. veljače 2015. u 22:33

– Ako je Glavaš kriv treba biti kažnjen. To ne umanjuje činjenicu da se Pupovac ponaša kao netko kome je nacionalnost četnik a profesija Srbin. Zbog ovakovih Srba ispaštaju svi pošteni Srbi”.

Mozambik: “eeej seljoberi praziluk vam iz dupeta viri, kako bi rekle komšije”

Gaius Iulius Caesar je objavio 6.2.2015 13:48

– Pupko nije dijelio selotejp dok je bio u koaliciji sa HDZ-om a Glavaš bio član HDZ-a!

Maroje, objavljeno 6.02.2015

– Ima u Hrvatskoj Srba ali ima zato još više vrba”

Siniša Ibrišimović, objavljeno 06.02.2015

– Živog do vrata zakopat u beton, a pored naložit’ gradele i gledat pasa kako mu oči iskapaju.

Kujtim Shala objavljeno 06.02.2015

– Napravite mali mol na Savi u Jasenovcu, dovedite mi Pupovca i svu ostalu gamad, ja ću donijet macolu i riješiti to. Pa neka ih Sava nosi u pi*ku materinu.

Marko Cule, objavljeno 06.02.2015.

– Taj super četnik s tim selotejpom treba zalipit ta svoja prljava usta koja rigaju mržnju prema svemu sto je hrvatsko, on treba ići u Remetinac.

Reakcije građana na Frljićev govor mržnje:

Komentar u Slobodnoj Dalmaciji od kornjača | Komentirano: 1. svibanj 2009. 10:19

– Ako smo došli do toga da će nam kultura preko neke stvari pokazati istinu o društvu onda smo stvarno društvo u banani i nema nam spasa! A glumci koji su spremni na takva uprizorenja, dakle “napredovali” su jer prije su pišali po sceni a sad su pokopali uljuđeni kućni odgoj u ime kulturnog dijaloga i otvoreno pokazuju genitalije. Mislim da su drogirani jer to nitko normalan ne bi pomislio a kamoli napravio!
Kao da ih je odgajao sam sotona a ne otac i majka ili uopće nemaju oca i majku jer bi zbog poštivanja oca i majke odustali od takvih sramotnih stvari”

– Ovaj čovjek bi trebao biti tužen zbog klasičnog govora mržnje…dakle ne priznaje kao prvo ustavni Zakon o zaštiti i dignitetu Domovinskog rata. Dakle klasično nepoštivanje ustava jedne zemlje u kojoj kao živi.. expresno bi u SAD-u dobio izgon i ne samo u Americi”.

Doria Diggler, Top Commenter · Zagreb, Croatia

– To što je idiot je njegov osobni (klinički) problem ali to što je ravnatelj HNK i kao takav potkopava hrvatsku državu i naciju na sve njemu dostupne načine – to je već javni i pravosudni problem!

Srecka Janja · Top Commenter

– Ovo nije verbalni delikt, ovo je govor mržnje. Svi uljezi, koji su pod zaštitom vladajućih pljuju po nama, siju mržnju i nikom ne odgovaraju (frljič, jergović, dežulović, kapović, markovina.…), a djeluju po šablonu UDBA e. Do kada?

Dorian Diggler · Top Commenter · Zagreb, Croatia

– Zašto ga ne zatvore zbog vrijeđanja institucija RH?

Ivan Mudnic · Top Commenter · Radi u: Facebook

– Frljiču *ebem te u usta…. živa”

Real- lista (Index.hr,6.2.2015)

– Kada će već jednom taj rat završiti?!

U Udruzi smatraju kako zadnji komentar “kada će već jednom taj rat završiti”, u kojem običan normalan čovjek postavlja najnormalnije pitanje, zapravo daje odgovor i šalje poruku da se ne vraćamo u prošlost i da jednom već krenemo u budućnost i zajednički pomognemo ovoj mladoj i lijepoj državi da se osovi na svoje noge, kako bi nam svima bilo bolje.

– Smatram da mi je, kao predsjednici udruge “Ne govoru mržnje – istinom protiv laži”, dužnost podnijeti kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca i Olivera Frljića, a i svih drugih lažnih kozmopolita i oportunista koji podstrekivačkim govorom unose svako daljnje produbljivanje odnosa između Hrvata i ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Udruga traži od Državnog odvjetništvo RH da postupi po ovim kaznenim prijavama i po zakonu RH, kazni Milorada Pupovca i Olivera Frljića i na taj način jasno pošalje poruku svima onima koji šire, potiču i opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje, ističe Željana Vrkić, predsjednica Udruge “Ne govoru mržnje-istinom protiv laži”.

D.Boroš/Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari