Connect with us

Vijesti

Dosad neviđene snimke iskrcavanja na Normandiju

Objavljeno

-

Dosad neviđene snimke redatelja Georgea Stevensa nedavno su po prvi puta ugledale svjetlo dana zahvaljujući Blu-Ray izdanju dokumentarnog filma koji se nedavno pojavio u prodaji, a koji je redatelj snimio i naraciju.

Iako su snimke iskrcavanja u Normandiji mnogo puta viđene jer riječ je o jednom od najvažnijih povijesnih događaja, specifičnost Stevensove snimke leži u činjenici da je riječ o jednoj od uistinu rijetkih snimaka u boji.

“Vjerovali smo da je ovo jedini dokumentarni film o Drugom svjetskom ratu u boji. No, naknadno smo doznali da postoje i neki njemački filmovi snimljeni tada novom kamerom koja je događaje bilježila u boji. Međutim, te snimke još nisu pronađene”, rekao redateljev sin George Stevens Jr.

Snimke je na tavanu obiteljske kuće tek nedavno pronašao njegov sin, a uz samo iskrcavanje, mogu se pronaći i snimke oslobađanja Pariza, zastrašujuće snimke nacističkih koncentracionih logora ili pak ulazak u razoreni Berlin.

Inače, George Stevens slavni je američki redatelj, producent i scenarist, a neki od njegovih najpoznatijih filmova su “Shane”; “Div”, “Dnevnik Anne Frank” i “A Place in the Sun” koji je osvojio šest Oscara, uključujući i onaj za najboljeg redatelja. Index

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari