Connect with us

Politika

Dretar: Nemojmo dopustiti da hrvatska polja, šume i rijeke budu prodani strancima jer nam bez Hrvatske nema opstanka!

Objavljeno

-

Davor Dretar: ”Mladi ljudi se s pravom pitaju što će u Hrvatskoj, zašto ostati ovdje i što hrvatska država radi da im pruži šansu da se zaposle, da imaju plaću s kojom će moći živjeti i stvoriti obitelj, kupiti ‘kvadrate’ u koje će iz rodilišta donijeti svoju djecu te jednog dana dočekati i unuke. Radi li Hrvatska vlada dovoljno da to osigura? Većinom je odgovor ”ne”.

”Ovih dana smo čuli da bi propalom Agrokoru, danas Fortenovi, najbolje bilo da sav svoj poljoprivredni biznis proda. Ali tko u Hrvatskoj ima novca da to kupi?! Naravno, kupit će to multinacionalne kompanije, novi globalni igrači koji ulaze u svjetski poredak i ruše suverenitete država”.

”Samodostatnost, prvenstveno u proizvodnji hrane, čak i u mirnodopskim vremenima izuzetno je bitna jer smanjuje ovisnost države o uvozu, a posebno u trenutcima europske, a potencijalno i globalne nesigurnosti. Nakon ruske agresije na Ukrajinu i širenja ratnog sukoba na područje Palestine i Crveno more, vidimo globalnu situaciju nesigurnosti”.

”Zato će DP zatražiti istog trena stavljanje moratorija na pravo prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima. Nema kompromisa oko budućnosti nas, naše djece i onih koji će doći iza naše djece. Tu nema zajedničkog suvereniteta unutar EU-a jer onda taj suverenitet niti ne postoji”.

”Tražimo olakšavanje dodjele poljoprivrednog zemljišta sposobnim poljoprivrednicima, a prvenstveno mladim obiteljima koje će ostati na ovoj zemlji i pobrinuti se da za nekoliko godina nemamo ovakve katastrofalne podatke o broju novorođene djece. Bez Hrvatske nam nema opstanka. Nemojmo dopustiti da jednog dana hrvatska polja, oranice, šume, rijeke i jezera budu prodani, a mi ćemo sa sjetom promatrati kako netko drugi eksploatira hrvatska prirodna dobra i budućnost!”.

Davor Dretar
Domovinski Pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari