Pratite nas

Reagiranja

DVOSTRUKA MJERILA VIJEĆA ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Objavljeno

na

Iako od tri pravna mišljenja o tekstu “Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HTV-u” autora Hrvoja Marjanovića, objavljenog na internet portalu Index.hr, dva, od kojih je jedan i onaj same pravne stručne službe Vijeća za elektroničke medije, utvrđuju da je riječ o govoru mržnje i povredi dostojanstva vjernika, članovima tog istog Vijeća na čelu s predsjednicom u ostavci Mirjanom Rakić, to nije bilo dovoljno za donošenje odluke, pa su zatražili još jedno, četvrto mišljenje ovaj put od stručnjaka sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

[ad id=”93788″]

Dakle, reklo bi se od viška glava ne boli, no međutim vrlo je simptomatično da je Vijeće tako odlučilo iako su i njegova stručna pravna služba i još jedan odvjetnik, dakle većina od kojih je mišljenje zatraženo, zaključila da je tekst Hrvoja Marjanovića pun tvrdnji koje se, ne samo da mogu podvesti, nego i jesu govor mržnje i povreda dostojanstva vjernika, te da nema govora da bi se radilo o komentaru ili krtici.

Možda će Vijeće zatražiti i peto i šesto mišljenje dok ne postigne većinu koja bi mu išla u prilog. Takav pristup i procedura u ovom slučaju vezano za tekst objavljen na portalu Index dijametralno je suprotna od one koju je Vijeće sprovelo u djelo za donošenje ekspresne odluke o “govoru mržnje” na televiziji Z1 i njenom zatvaranju na tri dana.

Postavlja se pitanje po kojim to procedurama radi Vijeće za elektroničke medije, koja je većina pravnih mišljenja dovoljna da bi na temelju toga donijelo odluku?

Sve su to pitanja o kojima treba dobro razmisliti i donijeti rješenja kako bi ubuduće jedno takvo neovisno tijelo bilo u stanju donositi odluke bez politikantstva i podilazeći jednoj političkoj, ali i onoj glasnoj, medijskoj skupini koja u strahu od gubitka privilegija koje je uživala za prošle vlasti, ne preza niti pred denunciranjem vlastite države.

Još uvijek aktualno Vijeće i ovim je zadnjim primjerom pokazalo je da nije doraslo svojoj ulozi i da mu u interesu, iako argumente ima,  nije donijeti odluku koja mu u ovom slučaju po većinskom mišljenju pravnih stručnjaka, ne ide u prilog.

Vijeće je pravno mišljenje od dvoje odvjetnika zatražilo radi donošenja odluke o brojnim pritužbama građana u kojima su izrazili uznemirenost i osobnu povrijeđenost riječima i tezama iznesenim u tekstu “Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u” objavljenog na portalu Index.

Po svemu sudeći na odgovor članica Vijeća za elektroničke medije koji se obilato financira i iz njihovog džepa, će još čekati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari