Connect with us

Religija i Vjera

Ekskluzivno: Svećenici uputili vapaj u izazovnom vremenu

Objavljeno

-

Poslušajte dugo iščekivanu poruku četvorice svećenika i znanstvenika.

Napomene svećenika uz javni istup:

– Ovim video i pisanim porukama svećenici žele dati doprinos istini, poštivanju savjesti i autentičnoj slobodi – u ljubavi, odgovornosti i poštovanju prema svakom čovjeku i u sinovskoj odanosti Crkvi i njezinim poglavarima.

– Kao svoj doprinos svećenici nude plod osobnog istraživanja i svjedočenja i pozivaju na argumentirani dobronamjerni dijalog.

– Prilozi odražavaju i uzajamni dijalog autora u njihovoj različitosti te ne predstavljaju njihovu zajedničku izjavu. Svaki od svećenika govori i piše u svoje ime.

– Autori vjeruju da istina – povezana s ljubavlju – ima snagu oslobođenja i da je ključna za izlaz iz velikih prijetnji čovjekovu dostojanstvu – na opće dobro društva.

– Svećenici žele izraziti duhovnu blizinu svima koji ju traže i trebaju, svima koji tjelesno, moralno i duhovno trpe i svojim razumijevanjem i blizinom potvrditi da su svećenici uzeti od ljudi i pozvani biti za ljude.

– Sastavni dio video priloga su pisani tekstovi koji podrobnije i uz bilješke razlažu teme, a nalaze se na mrežnoj/internet stranici: www.fratar.net

– Svećenici koji izlaze u javnost ničim ne žele poticati podjele, sijati razdor, prijepore ili prozivati ili osuđivati bilo koga. Upućuju vapaj u ljubavi i bratskoj istini. Ističu da žele biti podrška svojim poglavarima kako bi našli najbolji model snalaženja u ovome izazovnom vremenu.

– Autori svoje priloge ne smatraju potpunim i konačnim analizama slojevitih tema o kojima je riječ. I dalje će biti dio novih spoznaja i otvoreni dijalogu sa strukom.

U izjavi pojedinačno sudjeluju:

  1. Prof. dr. don Jozo Mužić, svećenik, doktor filozofije i doktor moralne teologije. Redovni profesor u trajnom zvanju na KBF-u u Splitu. Upravitelj crkve sv. Filipa Neria u Splitu.
  2. Dr. br. Dražen Marija Vargašević, karmelićanin, svećenik, doktor filozofije, supokretač Karmela Božjeg Milosrđa, župni upravitelj, Pustinjački samostan sv. o. Josipa na Pelješcu
  3. Fr. Nikola Leopold Noso, dr. medicine, dominikanac, svećenik, liječnik, djeluje u samostanu sv. Jeronima u Rijeci.
  4. Dr. fra Mario Knezović, franjevac, svećenik, župnik, radijski urednik, doktor komunikologije-odnosa s javnošću, sveučilišni predavač. Djeluje na Kočerinu i Međugorju.

Video pogledajte i poslušajte na Youtube kanalu Agape RTV. Link:

Tekstove s bilješkama čitajte na www.fratar.net

Linkovi svakoga teksta su u prilogu i može vamn koristiti.

Cjeloviti tekst prof. dr. don Jozo Mužić: https://www.fratar.net/540-don-jozo-muzic-papa-i-savjest

Cjeloviti tekst Fr. Nikola Leopold Noso: https://www.fratar.net/542-fr-nikola-noso-moralni-vidik-lijekova-i-cjepiva-protiv-covida

Cjeloviti tekst dr. sc. br. Dražen Marija Vargašević:  https://www.fratar.net/543-br-drazen-marija-vargasevic-idolopoklonstvo-i-zdravstvena-kriza

Cjeloviti tekst dr. sc. fra Mario Knezović: https://www.fratar.net/539-fra-mario-knezovic-medijska-manipulacija-i-sijanje-straha

Izvor: Uredništvo: www.fratar.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas