Pratite nas

Gluposti

Erceg unatoč zabrani otišao kod spomenika Tuđmanu

Objavljeno

na

Zoran Erceg,  nakon što mu je sud zabranio približavanje spomeniku Franji Tuđmanu na godinu dana, on je odmah nakon presude došao do spomenika i ne priznaje presudu!

Zoran Erceg osuđen je na 15 dana zatvora, uvjetno na 12 mjeseci, jer je vikao da je Franjo Tuđman zločinac. To znači da u idućih godinu dana ne smije ponoviti djelo jer će ići 15 dana u zatvor. No, zabrana stupa na snagu tek po pravomoćnosti presude i Erceg je odmah sa Suda došao kod spomenika.

Erceg je nakon presude rekao kako se ide slikati kraj spomenika. Tamo je stigao nešto poslije 11 sati.

“Sramotno je da se spomenik diže ratnom zločincu koji je unazadio Hrvatsku. Franjo Tuđman je ratni zločinac”, rekao je Erceg ispred spomenika Tuđmanu.

“Nastavit ću govoriti o ratnim zločinima, ne kako bi naštetio Hrvatskoj vojsci nego kako bi je očistio od kukolja”.

Ubrzo su došla četiri policajca i pokušala ga legitimirati, no Erceg je kazao kako mu ne može dati osobnu iskaznicu.

“Trebate se sramiti da štitite ovog ratnog zločinca”, rekao je Erceg.

“Pazite što govorite”, rekao mu je policajac.

“Gospodin je rekao da ću opet u zatvor. On već zna da ću u zatvor”, rekao je Erceg nakon što mu je policajac rekao da će ići u zatvor, javlja Index.

Potom je prišao drugi policajac i popričao s Ercegom i situacija se razriješila. “Hvala vam što ste prišli na taj način. Što ste svojim pristupom sačuvali dignitet hrvatskog policajca”, rekao je Erceg drugom policajcu.

Policajci su se tada udaljili i ostavili Ercega koji je nastavio pričati s novinarima.

“To je bijednik koji je upropastio Hrvatsku, zbog njega su obitelji gladne. On ne može cipele Titu čistiti”, dodao je Erceg o Tuđmanu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

CroElecto – Iako još nije službeno objavila kandidaturu Kolinda Grabar Kitarović uvjerljivo najpopularnija

Objavljeno

na

Objavio

Da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor u cijeloj Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici za SDP bi glasalo 23,32%, a za vladajući i više od pola desetljeća prvi po anketama HDZ 21,20%. HDZ-ovim biračima postavljeno je i pitanje jesu li zadovoljni Plenkovićevim vođenjem stranke. Iako je 50,56% HDZ-ovih birača odbilo odgovoriti na pitanje, nezadovoljstvo Plenkovićem iskazalo je 28,89%, dok je samo 20,56% izrazilo zadovoljstvo smjerom u kojem Plenković vodi HDZ.

Za listu Mislava Kolakušića ovoga bi mjeseca glasalo više ljudi nego za Živi zid. Kolakušić bi računao na 2,94%, a Živi zid na 2,83%. Neovisni za Hrvatsku zabilježili su 2,71%. Drugim riječima, da su iduće nedjelje izbori, u Saboru bi sjedili SDP, HDZ i nacionalne manjine jer treća, četvrta i peta stranka zajedno nemaju ni 10%.

Neodlučnih ispitanika je čak 27,68%, a stranke sa značajnim postotkom još su HKS (2,12), Most, koji je potonuo na ispod 2% (1,88%) i stranka Ivana Pernara (1,06%). Preostale brojne stranke i nezavisne liste, uključujući GLAS i IDS (po 0,94%) ne prelaze jednopostotnu marginu.

Kolinda Grabar Kitarović, iako još nije službeno objavila kandidaturu, računa u lipnju na 28,05% potpore. Loš rezultat HDZ-a zasigurno joj je naštetio, ali je ona i dalje prva te sigurno ulazi u drugi krug. Zoran Milanović računa na potporu 23,63% ispitanika, što je gotovo jednak postotak onomu SDP-a i za uspjeh u drugom krugu, u koji po lipanjskom rezultatu ulazi, trebala bi mu znatno šira potpora. Miroslav Škoro približio se svojim posotoku Milanoviću te računa na potporu 20,85% ispitanika. Mislav Kolakušić će, prema svemu sudeći, još jedno vrijeme konzumirati mandat u Europskom parlamentu jer ga podupire tek 6,15% ispitanika. Ivana Pernara podupire 2,31%, Daliju Orešković 1,06%, Tomislava Panenića 0,58%, Katarinu Peović-Vuković 0,29%, a Vlahu Orepića dosad niti jedan ispitanik, dok ih je više od 17% neodlučno ili nevoljno odrediti se.

Oleg Butković najpozitivnije je doživljen ministar u Vladi (6,53%), a nakon njega najviše preferencija zabilježili su: Gabrijela Žalac (2,69%), Tomislav Tolušić (2,50%), Zdravko Marić (2,40%) te Darko Horvat (2,11%). Vrijedi napomenuti kako su ove niske postotke ministri, osim Butkovića, uglavnom zabilježili u svojim zavičajima, dok gotovo 80% ispitanika nije imalo namjeru pozitivno izdvojiti jednoga ministra.

Negativne ministre predvodi Marko Pavić (8,07%), a smjesta iza njega je Nada Murganić (7,78%). Milan Kujundžić (3,36%), Blaženka Divjak (3,27%) i Nina Obuljen-Koržinek (2,11%) kompletiraju popis pet negativaca među ministrima iz kojega su, uslijed podnesenih ostavki, naknadno izbačeni Lovro Kuščević te Goran Marić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

VIDEO – Obersnel seksistički izvrijeđao vijećnicu

Objavljeno

na

Objavio

Vojko

Ružan incident se dogodio na sjednici Vijeća Grada Rijeke na kojoj se odlučivalo o 44 milijuna kuna kredita koliko je još potrebno za obnovu Titovog broda Galeb, a gradonačelnikova žrtva bila je mlada HDZ-ova vijećnica Ivona Milinović.

Nakon niza neugodnih riječi upućenih Ivoni Milinović, Obersnel je svoj ispad zaključio uzvikujući prijetnju:

Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari