Connect with us

Komentar

Gordan Lauc: Ovo je važno!

Objavljeno

-

Prije nekoliko dana pisao sam o velikoj studiji u Ujedinjenoj Kraljevini koja je uspoređivala rizik miokarditisa nakon cijepljenja i nakon infekcije sa SARS-CoV-2 virusom. Jučer je objavljena ispravka tog istraživanja u kojem su rizici razdvojeni prema spolu.

Kada se odvojeno gledaju muškarci mlađi od 40 godina, rizik miokarditisa nakon svih analiziranih cjepiva je bitno veći nego nakon prebolijevanja COVID-19. Kumulativni rizik nakon više doza cjepiva je puno veći od rizika nakon prebolijevanja.

Ovo su rezultati analize više od 42 milijuna ljudi i možemo ih smatrati dosta pouzdanima, što znači da preliminarne studije koje su govorile da je kod mladih muškaraca veći rizik miokarditisa nakon infekcije, nego nakon cijepljenja, vrlo vjerojatno bile pogrešne.

Cijepljenje starih i rizičnih je opravdano, jer značajno umanjuje rizik za teški oblik bolesti. Cijepljenje mladih i zdravih nosi značajan rizik miokarditisa i bilo koji oblik prisile mladih na cijepljenje je jako neodgovoran. To se posebice odnosi na fakultete koji su studente prisilili na cijepljenje odlukama fakultetskih vijeća.

Ako ste student koga prisiljavaju na cijepljenje, pošaljite ovaj znanstveni rad svom dekanu ili dekanici i upozorite ih da nove znanstvene spoznaje vrlo jasno pokazuju da vas prisiljavaju na medicinski postupak koji za vas nosi značajan rizik.

Svi fakulteti koji su donijeli takve odluke bi ih morali u skladu s novim znanstvenim spoznajama odmah ukinuti. Ako to ne naprave onda na sebe preuzimaju odgovornost za moguće ozbiljne nuspojave, komentirao je znanstvenik Gordan Lauc na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari