Connect with us

Naši u svijetu

Hague: Podupiremo svaku odluku Haaškog suda

Objavljeno

-

[pullquote_left]Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je V. Pusić dok je W. Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju.[/pullquote_left]

Odluke Haaškog suda se moraju poštivati, složili su se ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i britanski šef diplomacije William Hague danas u Zagrebu, govoreći o oslobađajućoj presudi bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Hrvatska se opredijelila za suradnju s međunarodnim institucijama i u tome ustraje. Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je V. Pusić dok je W. Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju jer pomirenje u budućnosti podrazumijeva rješavanja pitanja iz prošlosti. U konkretnom slučaju riječ o pravosudnom procesu i ne želim špekulirati kakvi bi mogli biti ishodi. Što god sud odluči, mi u potpunosti podupiremo, dodao je Hague. Govoreći o davanju datuma za početak pristupnih pregovora Srbiji i Makedoniji, britanski šef diplomacije istaknuo je kako se nada da će Europsko vijeće u lipnju biti sklono proširenju, no da datum ovisi o individualnim ispunjivanjima kriterija za članstvo.

vecernji list

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari