Pratite nas

BiH

Hej drugovi jel’ vam žao, rastanak se primakao

Objavljeno

na

Evo, BiH je umalo ušla u Europsku uniju. To vam je otprike slično onome kada se mali Mujo vratio iz škole i rekao tati:

[quote]Babo, babo umalo sam dobio peticu. Kako sine umalo?, upita babo. Pa eto dobio je Ante peticu što sjedi do mene u razredu!!! Tako slično ni BiH nije ušla u Europsku uniju, a evo je blizu nje koja je od ponedjeljka  u Hrvatskoj.[/quote]

[dropcap]S[/dropcap]ada da vidimo gdje je Hrvatska u toj uniji. Ja ne vidim neko veliko raspoloženje građana Hrvatske što ulaze u tu uniju. Pa ako hoćete i mi Hrvati iz BiH ćemo biti u toj uniji, a ja ne vidim da će se igdje praviti narodno veselje i fešta povodom toga. I na tu feštu koja se pravi u Zagrebu neće niko da dođe. Sada ne vidim u kome je problem, ili u Hrvatima ili u toj takozvanoj Europskoj uniji?

Ispade da sada Hrvatska čeka nešto gdje je bila do turskih osvajanja. Ista ta Europska unija je nametnula rat u kome  se Hrvatska morala braniti od boljševika i komunističkih agresora. I u tom ratu je takozvana unija podržala komuniste i nametnula embargo Hrvatkoj i BiH da se ne mogu braniti. Kada se Hrvatska ipak obranila onda ju je ta ista unija maltretirala punih 20 godina, i ta unija je ništa drugo nego leglo zla i smrt kršćanske civilizacije. Sada još neki galame Danke Deutschland, to valjda za nagradu što nas je ta Nemačka prva priznala, a onda zauzvrat uzela Hrvatski telekom. Mi smo odmah morali dati Telekom Nemcima koji nas eto puno vole. I sada je Hrvatski telekom u tuđim rukama, a od njegove dobiti se mogla još jedna Hrvatska napraviti.

Zar netko misli da nam je Njemačka nešto dobro napravila u povijesti? U dva svjetska rata Hrvati su samo ginuli za njih. U prvom izginuli na Soči i Italiji , a u drugom na Stanjingradu i Rusiji zbog te neke Njemačke. Nije mi jasno koja budala nas uči da nam je Njemačka prijatelj? Njemačka nije prijatelj sebi, a kako bi onda bila nama? I sada se mi o jadu zabavili hoće li neka Merkel doći ili neće u Hrvatsku? Tito je rekao NE Stanjinu 1948, a njegov učenik Milanović evo Njemačkoj 2013. I pitam se što bi to Njemačka sudila građanima Hrvatske? Još kada bi imao odlučnosti reći NE privatizaciji i pljački narodnih dobara. On se deklarira javno kao komunista, a predsjednik niti jedne Hravtske stranke bilo u Hrvatskoj ili u BiH ne može biti ako nije godinama bio u komunističkoj partiji. Da se razumijemo u Hrvatskoj su na vlasti komunjare. Prvo su bili oni iz HDZ-a, a sada su ovi iz SDP-a. Tu se ne zna tko su veći komunjare, ali su ovi Milanovićvi bar pošteniji. Oni ne daju svoje, a da je HDZ na vlasti oni bi odmah izručili  Perkovića, ali Thompsona, valjda ne bi dali svoga Josipa. I sada je u vrhu stranaka u Hrvatskoj UDBA i KOS, bili su i prije i ostali su i dan danas, samo su ovi iz SDP-a malo moderniji od kolega iz HDZ-a.

I ovo primanje u uniju na Trgu Republike u Zagrebu umjesto uz Odu radosti, koju je Beethoven gluh napisao, treba biti uz pjesmu : Ej drugovi jel’ vam žao, rastanak se primakao. I komunisti iz Zagreba idu svojoj komunističkoj internacionali koju su Rusi davno potjerali iz Sovjetskog saveza i preselili je u Bruxelles.

Vidite da se niko živ ne raduje toj uniji. Masoni iz Washingtona su uz pomoć svojih sluga iz Engleske u sve bivše zemlje Jugoslavije na vlast postavili političare koji su komunisti koji samo znaju prodavati ono što je narodno. I sve me ovo podsjeća na priču Starac i more u kojoj je starac čitav život sanjao o velikoj ribi. Kada je konačno tu ribu i ulovio bio je najradosniji na svijetu i požurio je da je pokaže svima. Dok je on vukao ribu do obale, nju su pojeli mosrki psi i na obalu je izvukao samo kostur. I To je najbolje poređenje sa hrvatskim snom. Hrvati su stoljećima sanjali svoju državu, nisu se bojali ni poginuti za nju, a kada su je konačno i dočekali nisu je očistili od ološa koji mrzi sve što je Hrvatsko. Oni su cijelu Hrvatsku očerupali i sada su je privede u neku imaginarnu Europsku uniju kao zadnju lešinu.

Mi koji smo srce Hrvatske, Hrvati iz BiH teritorijalno ostajemo u ovoj osmanlijskoj državi, mi i Majka božija Gospa Međugorska i ne bojimo se jer je Bog uz nas. Možda smo sa ovim i u prednosti jer nas više neće maltretirati ovi komunisti iz Hrvatske i neka im je daleko Lijepa naša komunistička od nas. Sva ova politika Zagreba prema Hrvatima u BiH mogla bi stati u jednu rečenicu koju sam rekao u interviju za Jutarnji list 1999. godine. Ja sam tada rekao ovako: Bolje bi bilo da smo se priključili na kanalizaciju, nego na Hrvatsku. Bar bi kanalizacijom ko govno došli do Metkovića. I za kraj ovaj ulazak u Hrvatsku u uniju će se svesti na onu starinsku: Dala bi baba 100 tisuća eura da uđe u kolo, a milion da izađe iz njega. Živi bili pa vidili…

Marin Topić/hercegovina.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Bošnjački logoraši najavili tužbe protiv Čovića i Ljubića zbog nijekanja haške presude

Objavljeno

na

Objavio

Udruženje bošnjačkih logoraša iz Mostara najavilo je u petak podnošenje kaznene prijave protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te zastupnika u Hrvatskom saboru i predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Bože Ljubića zbog navodnog nijekanja presude Haaškog suda.

”Čović i Ljubić su u više navrata prigodom javnih istupanja u medijima nijekali presudu Haaškog suda od 29. studenog koja je izrečena Prliću i ostalima”, navodi se u priopćenju Udruženja logoraša Mostar.

Nakon sjednice vodstva udruge naveli su kako će u najkraćem roku uputiti kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu protiv dvojice hrvatskih dužnosnika.

„Udruženje logoraša Mostar poduzet će sve mjere, radnje i postupke za pokretanje kaznene prijave protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića u skladu s kaznenim zakonom Federacije BiH“, navode iz udruženja.

Udruženje će se u prijavi pozvati na odredbe zakona u kojim se govori o izazivanju rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti za što je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Čović je ocijenio zločinom prema Hrvatima presudu Haaškog suda, dok je Ljubić ocijenio kako presuda nema utemeljenja, napose tvrdnje o postojanju udruženog zločinačkog pothvata. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Uhićenja osumnjičenih muslimana – Kazalište u režiji Bakira Izetbegovića

Objavljeno

na

Objavio

Bakir Izetbegović ne samo da je vrlo loš čovjek i još gori političar, nego dokazuje kako nema ni redateljskog dara, jer ovako naivne predstave pod radnim naslovom: „lov na potencijalne ratne zločince – bošnjake“ teško bi mogle proći kod djece predškolskog uzrasta, kamo li kod odraslih ljudi.

Tobožnje pompozno uhićenje 13-orice bivših pripadnika „Armije B i H“ zbog sumnji počinjenja ratnih zločina u Konjicu, kao i ovo zadnje vezano za „progon“ potencijalnih ubojica generala HVO-a Vlade Šantića (Hamdija Abdić zvani Tigar, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović – svi bivši pripadnici „Armije BiH“ koji su – kako javljaju mediji – već pušteni na slobodu nepunih 24 sata nakon privođenja!), trebali bi valjda amortizirati opravdano ogorčenje Hrvata u B i H sramotnom haškom presudom, pri čemu su muslimanski zločinci i islamske glavosječe ostali netaknuti, neoptuženi i neosuđeni. Naravno i svijetu treba pokazati kako sarajevska vlast njeguje „pravnu državu“, iako je očito na svakom koraku da od nje ni zametka nema.

Prozirna medijska kampanja koja sve to prati po diktatu Sarajeva, još otužnije djeluje promatra li se u kontekstu pojave brojnih dokumenata koji svjedoče o planskom etničkom čišćenju područja Žepča, Jablanice, Konjica i drugih, što ih je vrh „Armije B i H“ planirao i dogovarao međusobno, što potvrđuju njihovi telefonski razgovori i prepiska. Dakle, tamo gdje je očito kako su poznati nalogodavci (Sefer Halilović, Zulfikar Ališpaga Zuka i drugi) ne reagira se, nego se uhićuje one koji su bili obični vojnici i eventualno izvršitelji ponekog zločina.

Bosna i Hercegovina je samostalna i neovisna država (ili bi barem tako trebalo biti) već više od 25 godina, ali u njoj ni „p“ od pravne države. Sudovi pod patronatom Sarajeva (i bošnjačko-muslimanske klike na čelu s Bakirom Izetbegovićem), svojim bošnjacima-muslimanima za ratne zločine sude po Krivičnom zakonu bivše SFRJ (koji je blaži), a Hrvatima po novom, oštrijem (KZ Federacije iz 2003.).

I gdje su tu pravda i pravna država? Kako se u istoj zemlji metodom segregacije mogu usporedo primjenjivati dva zakonodavna instituta od koji jedan pripada nepostojećoj zemlji?

Toga nema nigdje u svijetu!

Sarajevska vladajuća klika predvođena Bakirom Izetbegovićem od B i H nastoji napraviti prvi europski kalifat i sad je dobila vjetar u leđa upravo zahvaljujući mešetarima iz haškog sudišta.

Sva ona lupetanja Alijinog nasljednika o „nepostojećim narodima – Srbima i Hrvatima“, o „fašizmu u Hrvata“, ratne prijetnje koje upućuje susjedima, ali i islamizacija što se u B i H puzajući provodi, sad dobivaju neku vrstu „legitimiteta“ ili se barem tako presuda haškog sudišta herceg-bosanskoj „šestorci“ tumači u Sarajevu.

Ima, doduše i bošnjaka-muslimana koji smatraju da je ta puzajuća islamizacija koja ima za cilj promijeniti mentalitet muslimanskog naroda na području B i H i vratiti ga šerijatskom pravu i džihadu dugoročno opasnija čak i od terorizma i bombaških napada. Jedan od njih poznati je diplomat, novinar (bio dopisnik iz Kaira, Beiruta, Alžira, Sirije, Libije, Jordana, Izraela), publicist, veleposlanik B i H u više islamskih zemalja (Jordan, Irak, Sirija, Libanon) i dobar poznavatelj ove materije Zlatko Dizdarević. On u uvodu jednoga od svojih tekstova s temom islamizacije B i H piše:

 „Novostvoreni ‘duhovni ekstremizam’ na temeljima ciljano krivih tumačenja ima širom otvorena vrata za ulazak i ljudi i ideja čiji su rezultati djelovanja već sada, da ne govorimo dugoročno, razorniji od prijetnji terorista pojedinaca“. (Vidi: https://ba.boell.org/bs/2017/01/26/islamizacija-bosne-na-kojoj-adresi-je-opasnost; istaknuo: Z.P.; stranica posjećena 14.12.2017.)

Kako god bilo, propusti međunarodnih tijela, posebice UN-a – poput ovih vezano za posljednju hašku presudu, objektivno su potpora provođenju agresivne islamizacije ove zemlje, sa svim onim negativnim i štetnim procesima što ih ona sobom donosi.

Od tih silnih „hapšenja“ muslimanskih osumnjičenika za ratne zločine i njihovog „kažnjavanja“, naravno, neće biti ništa, a što se islamskih glavosječa – mudžahedina (koji su, da ne zaboravimo, bili ustrojbenim dijelom „Armije B i H“; primjerice, odred „El Mudžahid“ pripadao je 7. brigadi, 3. korpusu), oni za sarajevskog bega i njegovu kamarilu ne postoje. U svojim krvavim pohodima ubili su stotine Hrvata, a njih 400 tako što su im u svojim opskurnim i barbarskim ritualnim obredima nakon mučenja odsjekli glave.

I to su za vlast u Sarajevu bili „pojedinačni“ zločini i oni „nemaju nikakve veze s regularnim snagama „Armije B i H“ – iako je odred „El Mudžahid“ po nalogu Alije Izetbegovića formirao sam Atif Dudaković i jako se dobro zna kako je ova najzloglasnija zločinačka postrojba sastavljena od „Allahovih mučenika“ bila dijelom te vojske, pa samim time i pod zapovjedništvom spomenutog Dudakovića.

Sramotna kazna od 3 godine zatvora za njega kao ratnog načelnika Glavnog štaba „Armije B i H“, pri čemu mu se niti jedan jedini dokazani zločin prema zapovjednoj odgovornosti nije stavio na teret, najbolji je pokazatelj „pravde“ koja je provođena, kako na haškom, tako i na bosansko-hercegovačkim sudovima.

Slučaj s Konjicem, kao i ovaj s tobožnjim uhićenjem Hamdije Abdića i družine osumnjičenih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, zasigurno nisu jedini. Bit će toga još – ovakvih fingiranih predstava koje su bacanje prašine u oči i alibi za one predstojeće akcije hapšenja Hrvata – „zločinaca“ koji su prava meta.

Da je u Sarajevu bilo imalo dobre volje, pitanje presuda za ratne zločine odavno bi već bilo riješeno, a ne bi se čekalo do danas. Ako se zauzme stav da su samo druge strane krive, a vlastiti narod bezgrešan, pomaka nema niti ga može biti.

Atmosfera u bošnjačko-muslimanskom političkom vrhu, njihovoj vodećoj stranci SDA i medijima koji su pod kontrolom Sarajeva sve je više nalik na euforiju uoči linča ili lova na vještice.

Bakir nikako da se okane bizantskih smicalica i šićardžijskog, šarlatanskog vođenja politike. To mu je babo Alija ostavio u amanet jer se i sam slično ponašao poučen taktikom svojih idola Slobodana Miloševića i Dobrice Ćosića s kojima je potajno dijelio Bosnu i nastojao stvoriti etnički čistu muslimansku državu na tlu B i H, dok se službeno cinično „zalagao“ za njezinu cjelovitost.

Zar sarajevski beg doista misli da će ove njegove sapunice (režirane lošije nego one turske u kojima se na groteskan način slavi i glorificira lik i djelo njegovog rahmetli babe Alije) bilo tko od Hrvata progutati?

A Europa?

Ona se bori protiv islamskog terorizma u svijetu, a u vlastitoj kući mu širom otvara vrata, hrabri ga i pothranjuje!? Bosna i Hercegovina je na najboljem putu da postane prva europska baza islamskog radikalizma i to upravo uz pomoć Europe!?

Kakvog li paradoksa!

Kako je moguće voditi tako nepromišljenu i u suštini autodestruktivnu politiku?

Moguće je, jer Europsku uniju vodi skupina diletanata koja donosi ad hoc rješenja od danas do sutra po diktatu vodećih zapadno-europskih država i SAD-a i njima je najvažnija supremacija nad ostalim članicama u skladu s trenutačnim interesima, bez ikakve vizije i predstave o budućnosti. Oni su na koncu tu Uniju i stvorili sebe radi i iz razloga osiguravanja svojih strateških i ekonomskih interesa, a nikako vođeni nekim višim ciljevima „pravde“, „demokracije“, „slobode“ i „napretka“, kako se s vremena na vrijeme znaju prigodničarski i razmetljivo hvaliti. Iza svega kriju se sebični interesi „velikih“. Sve drugo su floskule i tlapnje. Igrokaz.

Europa ima kratku pamet i nije joj prvi put da radi protiv vlastitih interesa. Dugoročno, od ovakvih poteza imat će goleme štete, ali to će kao i obično shvatiti tek kad bude kasno.

Kad im glavosječe i bombaši u još većem broju stignu u Berlin, London, Pariz, Amsterdam, Bruxelles…kad zaredaju novi teriristički napadi i kad njihovi građani više ne budu smjeli nosa promoliti iz svojih stanova i kuća ni u sred dana, tek onda će europskoj gospodi (možda) ponešto od svega biti jasnije.

Kao što je i Angeli Merkel možda poslije svega sinulo u glavu (mada to neće priznati) kako će Njemačku skupo koštati to što je ona osobno i velikodušno pozvala islamske migrante u svoju zemlju po sistemu navali narode.

Svaka škola se plaća.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari