Connect with us

Politika

Herman Vukušić senior: Zašto podržavam dr. Hrvoja Tomasovića

Objavljeno

on

Prilikom predaje potpisa dr. Hrvoja Tomasovića u njegovoj pratnji bio je i Herman Vukušić stariji, poznati hrvatski sportski radnik i humanitarac. Hermana Vukušića pamti se kao trenera Dragutina Šurbeka i Antuna Stipančića, ali i kao vođu ratnog konvoja Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu.

Pitali smo Hermana Vukušića zašto podržava dr. Hrvoja Tomasovića u kandidaturi za potpredsjednika HDZ-a i zašto je bio u njegovoj pratnji.

Doktora Hrvoja Tomasovića poznajem kao još kolegu svojeg sina sa studija medicine. Sjećam se kako je u jesen 1991. godine organizirao vojnu bolnicu za pripadnike odreda Narodne zaštite u Novom Zagrebu, koji su opsjedali kasarnu “Maršalku”.

Kada smo 1993. krenuli za Novu Bilu, odmah se priključio kao liječnik, a njegova intervencija na Vran Planini, kada je spašen britanski časnik UN-a, bila je izuzetno važna u pregovorima za izvlačenje ljudstva konvoja iz opkoljenog Uskoplja.

Kao jedan od prvih športskih partnera predsjednika Tuđmana, vidio sam kakve kvalitete pokojni predsjednik traži u svojim suradnicima, te HDZ-u općenito.

Stoga smatram da su domoljubnost, iskrenost, stručnost i dokazana hrabrost dr. Tomasovića više nego dostatni razlozi za moju potporu njegovoj kandidaturi za potpredsjednika HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari