Connect with us

Reagiranja

HOO se ne miri, smatraju da je Martin oštećen i uložit će žalbu!

Objavljeno

on

Meni se čini da je Damir pobjednik jer ja imam taj izgrađen osjećaj da to mogu procijeniti, no elektronika kaže drugačije.

Je li pravedno što se organizator olimpijskog turnira veslača odlučio na takav način poigrati srcima svih Hrvata, a ponajviše Damira Martina. Vukovarac je u finalu samca na Igrama u Rio de Janeiru prošao kroz cilj s identičnim vremenom kao i Novozelanđanin Mahe Drysdale, ali to nije bilo dovoljno za zlatnu medalju. Razlog? Pet TISUĆINKI sekunde…

Je li to pošteno? Naime, ranije su Simone Manuel i Penny Oleksiak podijelile zlato na plivačkoj utrci 100 metara mješovito, dok su na utrci 100 metara leptir podijeljena tri srebra.

U svim tim utrkama gledale su se desetinke sekunde, nikako tisućinke koje su našem Damiru Martinu odnijele zlato. Zašto??

Zar je logično da se tisućinke sekunde gledaju u veslačkoj utrci na DVA kilometra u kojoj su šanse da odlučuje fotofinish uistinu male? Ili je logičnije da tisućinke odlučuju u utrci na svega 100 metara?

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora je najavljeno da će se dopisom obratiti Međunarodnoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukomkoja je donesena na Martinovi štetu, piše Gol.hr

No treba naglasiti, da ni u jednoj disciplini ni na jednim olimpijskim igrama u novijoj povijesti (osim u Londonu 1908. godine) nisu dodijeljena dva para istih medalja. Uvijek su bili zlatni, srebrni i brončani, pa su stoga jako male šanse da žalba HOO-a padne na plodno tlo.

Navijači u Hrvatskoj, pa i oni neutralni, stali su na stranu našeg veslača, a navodno je to napravio i Drysdale koji je poručio da ‘je organizator mogao u ovom slučaju podijeliti dvije zlatne medalje’. Bilo bi to, kao što smo ranije spomenuli, po prvi puta u novijoj povijesti veslanja na olimpijskim igrama da dva čamca podijele medalju istog sjaja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!