Hrvatska reprezentacija pobijedila je Mali s 2:1 u prijateljskoj utakmici u Osijeku.

  0

  Izbornik Niko Kovač nakon sedmodnevnih priprema u Bad Tatzmannsdorfu napokon je mogao vidjeti neke stvari koje su se uigravale. Treninzi su bili žestoki, pa su naši nogometaši djelovali nešto tromije.

   

  hrvatska_mali

  ”Zadovoljan sam rezultatom i pristupom, jer vidjeli ste da su momci bili umorni. Očekivao sam više svježine jer smo smanjivali jačine treninga, ali na poluvremenu su momci rekli da su preumorni. Može to i bolje, ali nećemo tražiti dlaku u jajetu.”

  Izbornik je prvo istaknuo što mu se svidjelo na utakmici s Malijem.

  ”Drago mi je zbog dva gola. Prvo gol okomita lopta kroz linije protivnika. To je ono što smo vježbali. Drugi gol je bio iz prekida. Jedan smotako i primili. Taktički smo pokušali u defanzivi raditi reposjed, ali nije nam išlo.”

  Kovač je ipak rekao kako neke stvari nisu valjale.

  ”Imali smo previše dodira s loptom, protok nije bio tečan. Rakitić se previše uvlačio stoperima. Mogli smo više okretati stranu da bokovi krenu jedan na jedan.”

  Dodao je i kako je igračima još jutros otkrio tko će putovati u Brazil…

  HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida (Vrsaljko, 60), Vukojević, Rakitić (Modrić 73), Olić (Eduardo, 73), Sammir (Kovačić, 60), Perišić (Rebić, 67), Mandžukić (Jelavić, 60).

  MALI: Diakite, Tamboura, Diawara , N’Diaye (K. Traore, 60), Coulibaly, Yatabare, Doumbia, Toure, Dicko (Kalifa Coulibaly, 76), Sako (Diarra, 76), Traore.

  STRIJELCI: 1-0 Perišić (14), 2-0 Perišić (64), 2-1 Diarra (79).

  gol.hr

  facebook komentari