Connect with us

Komentar

Hrvatsku preuzela i uništila djeca komunizma, ubila joj dostojanstvo

Objavljeno

-

Na Kaptolu, u dvorani Vijenac nadbiskupskog pastoralnog Instituta, večeras u 19 sati bit će predstavljena “Hrvatska u raljama djece komunizma“. Tihomir Dujmović podario nam je novu knjigu koja poput svih njegovih uradaka odiše hrabrošću, istinom i mnoštvom podataka koji beskompromisno optužuju komuniste za današnje ekonomsko, moralno i političko dno koje je dosegla Hrvatska.

Knjiga nam daje odgovor na temeljno pitanje: Što se je dogodilo s ponosnom, hrabrom i poduzetnom Hrvatskom iz devedesetih godina kada je nastajala? Pitaju nas kolege iz inozemstva, gdje je ona Hrvatska kojoj smo se divili, pa čak i oni koji joj nisu bili skloni? Kažu nam, hrvatski je narod u par godina napravio ono što drugima trebaju desetljeća.

Pobijedili ste zloglasni komunizam, govore nam, utemeljili sve stupove državnosti, vojno ste samljeli srpsko-crnogorskog agresora koji je bio višestruko jače naoružan, postali međunarodno priznati, ušli u UN, obnovili sve u ratu porušeno…a sada ste najveći problem Europe.

Imate najveću nezaposlenost, proračunski deficit, kritičnu zaduženost, uništili ste javni moral a na ljestvici zadovoljstva Hrvati su pri dnu. Odgovor na pitanje što se je dogodilo daje Dujmović jer dokazuje da su Hrvatsku preuzela i uništila djeca komunizma. Komunistički očevi su prevarili oca moderne Hrvatske Franju Tuđmana koji im je nudio pomirbu, a oni su držali figu u džepu.

Nisu se miješali u oslobodilački rat jer nije bio njihov. Nisu za Hrvatsku prolili ni kapi znoja, kaže Dujmović. No dok smo se mi borili za svaku stopu hrvatske zemlje, ušuljali su se u sve stranke, medije, u sve pore života da bi nakon njih na Hrvatsku zajahala djeca tih crvenih očeva. Djeca koja su odrasla u jugoslavenstvu, u obilju, u mržnji prema nacionalnom sada svoj odgoj pretaču u vođenje Hrvatske.

Nema dragovoljaca na kormilu. Tu je Josipović, koji je prespavao Domovinski rat a sada ostvaruje mladenačke ideale odvlačeći Hrvatsku od Europe i gurajući ju u „regiju“. Milanović u punom naponu snage zaobilazi rat, a sada mu je glavni cilj obraniti Udbu čije zločine ne osuđuje nego opravdava. Kakvi predsjednici, takvi suradnici.

Budimir Lončar, stari Oznaš, nakon što je Račan razoružao Teritorijalnu obranu ishodio je zabranu kupovine oružja. Djeca komunizma su mu savjetnici, neskriveni antihrvat Dejan Jović i savjetnik za sigurnost odgojen u udbaškim okvirima. Jednako takao i Milanović, taj arogantni politički diletant kao ga zove autor. Okružio se je s djecom komunizma, Radimiru Čačiću otac je bio javni tužilac, djeca komunizma su ministri, čelnici HTV-a koju naziva ljevičarskom tvrđavom koja je sve preživjela.

Što su učinili Hrvatskoj? Ubili ponos i dostojanstvo, umjesto razvijenoj Europi okrenuli je siromašnoj regiji. Poruka je knjige, da su svoje ideale pretočili u gospodarski slom odbivši gospodarsku suradnju s Njemačkom okrenuli su se Moskvi, Londonu i Beogradu. Dujmović s tom analizom daje poruku onima koji kažu da treba ostaviti ideologije i okrenuti se gospodarstvu. Pa jugokomunistička ideologija ga je uništila!

Nije uzalud, podsjeća autor, Linić više puta mijenjao poreze nego da otjera investitore. Nije uveo predstečajne nagodbe da oživi gospodarstvo nego da pogoduje svojim drugovima. Djeca komunizma uspjela su u onome što su ih učili očevi, uništili su sve hrvatsko, od ponosa i dostojanstva do gospodarstva. U tome su, argumentirano dokazuje Dujmović, djeca pokazala još veću bezosjećajnost, još veću rabijatnost od svojih očeva.

Zato je 2014. godina za Hrvatsku isto što je bila 1990. godina, zaključuje autor. Ali ima svjetla na kraju crvenog tunela! Jačaju opozicijski kandidati, dolazi kandidatkinja koja neće okretati leđa zapadu kojemu civilizacijski i gospodarski pripadamo, kojoj neće Dean Jović pisati govore, koja neće optuživati Hrvate da kriju ustašku zmiju, neće se ispričavati Bosni i Hercegovini koju je oslobodila Hrvatska vojska! Neće svirati Miloradu Dodiku koji je protjerao sve Hrvate niti poput Josipovića srbijanskom veleposlaniku prema njegovu priznaju dilati dokumente.

Dolazi i državotvorna stranka koja je očistila svoje redove od bivših komunista i šake dugoprstića koji su uništili povjerenje birača. Polako se ostvaruje Dujmovićeva želja: Hrvatska će biti tradicionalna ili je neće biti! Zato oni, koji će izliječiti hrvatsku od crvene komunističke kuge, moraju lijegati i ustajati s Dujmovićevom knjigom. U suprotnom, uzalud su generacije ginule za državu.

Prof.dr.sc. Andrija Hebrang/direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari