Pratite nas

Pregled

Jandroković: Milanović je preuzeo vodstvo ljevice, otvorena ideološka fronta

Objavljeno

na

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković prozvao je u subotu predsjednika Zorana Milanovića da je, zbog nesposobnosti čelnika SDP-a, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra te da se služi ideološkim podjelama bez kojih ta opcija jednostavno ne postoji.

Potpuno je jasno da je predsjednik Republike, zbog toga što je očito da je aktualni predsjednik SDP-a nedovoljno sposoban da vodi neku artikuliranu politiku, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra,  primarno SDP-a, rekao je Jandroković novinarima nakon mise u crkvi Svete Mati Slobode.

Milanovića je prozvao da je ideološku frontu otvorio u Jasenovcu gdje je izjavio da treba maknuti HOS-ovu spomen-ploču s “ustaškim” pozdravom, a nastavio je jučer u Okučanima, gdje je zbog napisa “Za dom spremni” na majicama nekih od sudionika napustio obilježavanje VRO “Bljesak” .

„Oni se bave ideološkim podjelama, oni bez toga jednostavno ne postoje i to je ta strategija“, rekao je Jandroković, dodavši da on u tome ne želi sudjelovati.

Čelnik sabora rekao je da se on s kolegama i prijateljima poklanja hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata i slave hrvatske pobjede, poručujući Milanoviću da sve ono što se dogodilo nosi na svojoj savjesti.

Osvrćući se na Milanovićeve prozivke za kukavičluk i strah jer nisu reagirali na HOS-ove majice Jandroković je rekao da je to taj rječnik koji želi isprovocirati podjele. „Mislim da onaj tko je otišao, tko nije ostao i borio se taj je pokazao svoj takozvani karakter“, rekao je.

Jandroković je kazao i da je “razmišljao zašto nam sve to treba”. „S jedne strane imate premijera i ministre koji 24 sata dnevno rade i bore se protiv epidemije, rade na mjerama za hrvatsko gospodarstvo, osigurali su sigurnost građana i imate čovjeka kojeg nismo zadnjih mjeseci viđali, a sad se dvaput pojavio u ova dva tjedna napravio kaos i otišao“, kazao je.

Tvrdnje Miroslava Škore da je to dogovor i uvod za koaliciju, Jandroković je nazvao besmislicom. Kako bi to bilo dogovoreno, upitao je, utvrdivši da se radilo o smišljenoj provokaciji koja je došla od strane predsjednika.

Smatra da je sve počelo u Jasenovcu, gdje je Milanović „ničim izazvan dao onu izjavu i ona je otvorila sve prijepore koje sad pratimo.

Jandroković je poručio da imamo puno važnije zadaće od ideoloških svađa, te da se Hrvatska uspješno bori s epidemijom i jedna je od najuspješnijih zemlja, zahvaljujući vladi i stožeru kojeg se također, kazao je želi kompromitirati.

Medved: Milanovićevo ponašanje neprimjereno 

Postupak predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je u petak napustio obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak” potpuno neprimjerenim prema žrtvama Domovinskog rata u subotu je ocijenio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“Osobno sam stava da je ovo potpuno nepotrebno, da je ovo neprimjereno, neprimjeren odlazak predsjednika države i vrhovnog zapovjednika sa svečanosti i komemoracije za vrijeme izvođenja državne himne. Neprimjereno je to da nije našao za shodno pozdraviti gospođu Ljerku Perišin, udovicu našeg poginulog heroja Rudolfa Perešina, naše stopostotne invalide koji u bili nazočni. Dakle, potpuno je neprimjereno se na taj način odnositi prema žrtvama iz Domovinskog rata. Ako smo nezadovoljni s određenim postupanjima ili s određenim, pa i zakonskim,  rješenjima, za to postoji i vrijeme i mjesto i prostor i način kako ćemo to inicirati”, rekao je Medved.

Jandroković, Medved, Krstičević i Grlić Radman na misi u Svetoj Mati Slobode

Čelnik sabora Jandroković, ministar Medved, te ministri Damir Krstičević i Goran Grlić Radman bili su na misi misi zadušnici za hrvatske branitelje poginule u operaciji “Bljesak” te poginule hrvatske policajce u Borovom Selu i poginule u raketiranju Zagreba.

„Jučer i danas sjećamo se hrabrih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali svoj život za domovinu, prema njima osjećamo poštovanje, zahvalnost i oni zaslužuju trajno sjećanje jer su svoj život ugradili u našu slobodu i neovisnost Hrvatske“, rekao je Jandroković.

Uz one koji su dali svoj život sjećamo se i veličanstvene pobjede u operaciji Bljesak, kazao je Jandroković, dodavši da je to je jedna od najbriljantnijih operacija Domovinskog rata koji je slomio kralježnicu politici velike Srbije nakon čega je postalo jasno da će Hrvatska u operaciji Oluja osloboditi sva svoja okupirana područja. (Hina)

Zašto je Milanović ovo napravio?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

‘Sokolovi’ sudjelovali u protupožarnoj obuci s vatrogasnim postrojbama

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH

U vojarni „132. brigade Hrvatske vojske“ u Našicama održana je višednevna obuka o gašenju požara na otvorenom, u kojoj su sudjelovali pripadnici 1. Oklopno-mehanizirane bojne „Sokolovi“ Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade HV-a u sklopu priprema za protupožarnu sezonu.

Obuka pod nazivom „Metode i taktika gašenja požara na otvorenom prostoru“ održana je od od 25. svibnja do 5. lipnja, priopćeno je u petak iz MORH-a.

Cilj je osposobljavanje pripadnika Hrvatske vojske u osnovama gašenja požara i obučavanje u rukovanju protupožarnim sredstvima.
„Obukom smo unaprijedili znanje i vještinu potrebnu za gašenje požara i saniranje požarišta. Kao i sve druge zadaće koje Hrvatska vojska obavlja, i ova zadaća zahtijeva kontinuirano uvježbavanje i usavršavanje radi održavanja i unaprjeđivanja razine znanja“, rekao je poručnik Igor Šimćik.

Time se nastavlja suradnja pripadnika HV-a u zajedničkim obukama s pripadnicima vatrogasnih postrojbi u sklopu nadolazeće protupožarne suradnje, navode iz MORH-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Marku Perkoviću Thompsonu su otvorena sva vrata da održi koncert u Sloveniji

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji, nakon jučerašnje presude u korist Marka Perkovića Thompsona pred hrvatskim pravosuđem, danas nam je stigla i slična odluka iz Slovenije.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije ukinulo je odluku mariborske upravne jedinice koja je prije nekoliko tjedana po drugi put zabranila koncert Marka Perkovića-Thompsona u Mariboru.

Činjenica je da je zabrana koncerta bila potpuno politički motivirana te da sigurnosne opasnosti nije bilo.

Dok službeno odluku ministarstva unutarnjih poslova Slovenije ne prevedemo na Hrvatski jezik donosimo Vam dio te odluke

Prije nekoliko tjedana Gradska uprava grada Maribora ponovno je odlučila o zabrani koncerta i ponovno zabranila koncert. Zapisali su, da Thompsonove pjesme simboliziraju neprijateljstvo prema čovjeku koji imaju drugačije vjerske i etičke stavove, da pjesme veličaju ustaštvo i slično. Da su pjesme u suprotnosti sa 63. člankom Ustava Republike Slovenije koji govori o zabrani pozivanja na neravnopravnost. Naveli su mnogo primjera o tobožnjoj zabrani koncerata Thompsona u Austriji, Njemačkoj i drugim europskim zemljama.

U najnovijoj odluci od 3.6.2020. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije donijelo je pravomoćnu odluku da je zabrana koncerta nezakonita.

Ministarstvo je jasno navelo, da mariborska policija i gradska uprava za unutrašnje poslove nisu ni u jednom djelu dokazali, da bi se na koncertu moglo napraviti kazneno djelo, da policija nije ni s jednim dokumentom dokazala, da su koncerti u Europi službeno zabranjeni. To, da su koncerti odgođeni zbog prekida najma dvorana i slično nije i ne može se prihvatiti kao razlog zabrane.

Sve policije država za koje se navodi, da je koncert zabranjen, uključujući i interpol nisu ni u jednom slučaju potvrdili takvu tvrdnju.

Dokazano nije niti u jednom djelu, da pjesme same po sebi imaju ustašku notu, koja bi se mogla razumjeti kao propagiranje netrpeljivosti.

Slovenska policija nema nijednog podatka o prekršajnom postupku protiv Thompsona. I da se je dogodio koji uzvik “Ubi Srbina” na njegovom koncertu, to apsolutno ne znači, da je to dovoljno, da se koncert zabrani. Ako bi to bio razlog u Sloveniji i drugdje se ni jedna nogometna utakmica ne bi smjela odigrati.

Ministarstvo zaključuje, da ni jedna zabrana u Europi nije dokazana.

Odluka je pravomoćna.

Gospodinu Thompsonu su otvorena sva vrata, da održi koncert u Sloveniji.

Čestitamo našem prijatelju Milanu Trolu, organizatoru neodržanog koncerta u Mariboru na ustrajnosti.

Administratori službene Facebook stranice Marka Perkovića

Thompson reagirao na zabranu koncerta u Mariboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari