Pratite nas

Komentar

Josip Pečarić: Druženje s Glogoškim, Deurom i Klemmom

Objavljeno

na

Obradovala me je vijest da je jučer naše branitelje posjetio i moj dragi prijatelj Marko Perković Thompson u društvu s drugim mojim prijateljem generalom Željkom Glasnovićem.

‘Ovo je borba dvaju svjetonazora, jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut. I drugi koji je potpuno antinacionalan i antibraniteljski, potpuno antinarodni”, rekao je Thompson

Jedino mi je žao što se nismo dogovorili da dođemo zajedno, jer smo jutros naše branitelje posjetili predsjednik HKV-a veliki hrvatski književnik Hrvoje Hitrec i ja.

S druge strane, lijepo je bilo jer smo se mogli ponovno sresti s dragim prijateljem generalom Markačem, koji je već nazočio na predstavljanjima nekoliko mojih knjiga, a u knjizi o njemu sam svojevremeno napisao jedan od predgovora. Poslije toga zadržali smo se u poduljem razgovoru s Đurom Glogoškim, Antom Deurom i Josipom Klemmom.

Salili smo se na Josipovićevu tvrdnju kako je među braniteljima i dobro situirani poduzetnik i ništa mu u životu ne fali, jer je bilo očito da misli na Klemma. Zapravo, smiješno je da to kaže Josipović za kojega neki tvrde da je najbogatiji sveučilišni profesor u Hrvatskoj. To me podsjeća na njegovo nedavno prozivanje predsjedničkog protukandidata Kujundžića zbog liječničkih plavih kuverata. A za Kujundžića se ne zna za nikakve plave kuverte, a za neke njegove mutne poslove se itekako zna, na što ga je Kujundžić naravno podsjetio. Josipoviću je to normalno ponašanje jer su mediji u njegovim rukama pa zna da ga neće ismijati za takove gluposti. Tako je I protukandidatkinju Grabar Kitarović prozvao da je zamrznula plaću u NATO-u (što je normalno jer predsjednička kampanja nije ni počela), a on je zamrznuo profesuru na Pravnom fakultetu. Naravno gdja Kolinda ga je na to također podsjetila.

Meni je najsmješnije kada se Josipović u svojoj borbi za crvenu Hrvatsku poziva na to da je Tuđman bio partizan, a pri tome “zaboravlja” da mu je otac bio predsjednik partijske komisije koja je poslije Hrvatskog proljeća odlučivala o sudbini desetak tisuća Hrvata: kome zatvor, kome gubitak posla, kome ovo, kome ono. A znamo da je Tuđman tada “zaradio” zatvor, a Josipović je otac bio uzor u definiranje “Nove pravednosti”.

Nekako mi je najzabavnija tema u jučerašnjem razgovoru bila izjava potpredsjednika Hrvatskog sabora, Nenada Stazića, koji je, komentirajući taj spontani prosvjed branitelja i stradalnika Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja, u emisiji Hrvatskog radija, dana 28. listopada, izjavio da su branitelji „politička grupacija, odnosno Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a“.

Evo nekoliko zanimljivih reagiranja na tu izjavu (u prilogu je Krsnikov komentar na MrežaTV)

Već na dolasku su se i stali branitelji rugati na račun potpredsjednika Sabora pitajući nas jesmo li i mi dio tog vojnog krila. Ali Glogoški je bio sjajan pokazujući kako on može iz svojih kolica biti opasan u vojnim akcijama.
A zapravo Stazić je izjednačujući 100-postotne invalide Domovinskog rata s vojnim krilom Sein Feina pokazao koliko sam bio u pravu kada sam ove velikosrpske sluge, koje su danas na vlasti nazvao najogavnijim među najogavnijima. Naime, veliki kineski ratnik i filozof Sun Tzu je najogavnijima nazvao one koje možeš kupiti da rade za neprijatelje svog naroda, odnosno svoje države.
Ovdje imamo još goru situaciju, jer smo mi u ratu porazili neprijatelje i to tako da ih je njihov vođa Slobodan Milošević usporedio s zečevima.

Pred hrvatskim braniteljima Srbi su bježali kao zečevi, a Stazić i njegovi se još više plaše 100-postotnim invalidima Domovinskog rata.

Zato su se  naši branitelji pred Ministarstvom s pravom rugali tim najogavnijim među najogavnijima, zar ne?

A na tvrdnje Sun Tzua još nas više podsjeća predsjednik Josipović, od HNES-a optuženog za veleizdaju. S tom optužbom je i počelo predstavljanje Tomčeve knjige Crveni predsjednik. (Vidjeti)

O Josipovićevoj suradnji sa Srbijom progovorila je i njegova protukandidatkinja

(O toj suradnji Veleizdajnika sa Srbijom vidjeti )

Mislio sam vam jutros poslati ovu dragu mi priču o druženju s našim braniteljima. Nisam, jer sam znao da će vam biti draže pročitati što je rekao na predstavljanju knjige Crveni predsjednik naš veliki domoljub biskup Vlado Košić. Srećom, jer se danas dogodio nastavak te jučerasnje priče. Odlazio sam s fakulteta i u Savskoj “naletio” na kolonu branitelja koja se vraćala iz Sabora. Neki branitelji su me prepoznali i pozvali da im se pridružim. Tako sam nastavio druženje s Glogoškim, Deurom i Klemmom na čelu kolone sve do šatora ispred Ministarstva. Doista prekrasno, zar ne?

Josip Pečarić

glasbrotnja.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari