Connect with us

Politika

Josipović i Čačić potpisuju koalicijski sporazum! VIDEO

Objavljeno

-

“Otvoreni smo za suradnju sa strankama koje nisu vezane uz SDP i HNS te sa uglednim pojedincima”, kazao je Čačić.

[ad id=”68099″]

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović i bivši HNS-ovac, a sada Reformist Radimir Čačić u utorak će potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore, a koaliciju će potpisati u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Josipović ne skriva da bi rado surađivao s IDS-om, a novinarima je potvrdio kako se o tome razgovara, ali i naglasio da je odluka na stranačkim tijelima IDS-a. “Bliske su nam sve regionalne stranke, umirovljenici, a tu su još neke manje stranke koje će se na ovaj ili onaj način zajedno s nama boriti za mjesta u Saboru”, dodao je Josipović odbivši precizirati s kim razgovara.

“Otvoreni smo za suradnju sa strankama koje nisu vezane uz SDP i HNS te sa uglednim pojedincima”, kazao je  Čačić za 24sata.

U Josipovićevoj stranci Naprijed hrvatska pohvalili su se prelaskom SDP-ovaca u njihove redove te tvrde da se stranci, uz predsjednika Mirka Drvara,  ukluučio dio rukovodstva zagrebačke mjesne organizacije SDP-a Trnje.

“Nema unutarstranačke demokracije, izgubio se onaj duh zajedništva koji nas je nekada krasio. SDP je politikom vodstva postao stranka neprepoznatljive politike. Plan 21 se ne provodi, izgubila se socijaldemokratska narav stranke. Zato se sve više lijevo orijentiranih ljudi odmiče od SDP-a. Mi svoju politički angažman nastavljamo u stranci Naprijed Hrvatska!-Progresivni savez na čelu s Ivom Josipovićem. Tu stranku vidimo kao lijevu opciju koja nudi Hrvatskoj kvalitetan progra”, pojasnio je Drvar razloge prelaska i dodao da se vodstvo stranke ne brine o  interesima, željama i ambicijama nas članova na terenu.

Iz spomenute zagrebačke organizacije SDP-a priopćeno je kako se iz stranke ispisalo 11, a ne 35 članova kako navode u Naprijed Hrvatska.

Ivo Josipović najavio koaliciju s Radimirom Čačićem!

Posted by HRT4 on 17. kolovoz 2015

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari