Connect with us

Najave

Budnica – po prvi put ćete čuti nevjerojatne detalje i činjenice o ratnoj prošlosti hrvatskog naroda

Objavljeno

on

U sutrašnjoj Budnici, pri nacionalnom televizijskom predstavljanju knjige ” Hrvat jest ratnik”, admirala Davora Domazeta Loše, s nazivom knjige po riječima Napoleona Bonaparte, po prvi put će hrvatski narod čuti nevjerojatne detalje i činjenice o ratnoj prošlosti hrvatskog naroda, još od vremena antičkog Rima.

Javnost će doznati o posve prešućenoj ulozi hrvatskih velikana iz sukoba Bizanta i Rima, o ulozi Hrvata u Tridesetogodišnjem ratu katolika i protestanata, o lažnoj srpskoj povijesti, o razlozima zbog kojih Admiral Rastka Nemanjića, poznatijeg kao Sv. Sava naziva ” suludim i neuračunljivim”, o igrama Mađara i Habzburgovaca oko hrvatskih zemalja i nastanku srpske političke činjenice u tim igrama.

Saznate ćete o velikim osmanlijskim, mletačkim, njemačkim i američkim vojskovođama hrvatskog podrijetla, o ulozi Hrvata u stvaranju moćne ruske mornarice, o velikim jugoslavenskim, a potpuno prešućenim ratnicima, o najvećem vojskovođi Velikog rata.

Konačno, Admiral će podatcima o vojnom vrhu NDH srušiti čitav niz mitova i krivotvorina, te objasniti kakva je evolucijska nit hrvatske ratne prošlosti s Olujom i Tuđmanovim strateškim darom.

U razgovoru ćemo se osvrnuti i na modele ratova, od onih oružanih do današnjih hibridnih, poglavito na polju kulture a povodom šokantne pljuske Dane Budisavljević Hrvatskoj.

Pogledajte najavu i ne propustite pogledati Budnicu u ponedjeljak, 8.2., u 20 sati.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari