Connect with us

BiH

Mario Karamatić: Žele ušminkati Sarajevo uoči dolaska Erdogana

Objavljeno

-

Izaslanik HNS-a u Domu naroda BiH Mario Karamatić izjavio je kako je slanje migranata u Hercegovinu novo rušenje ustavno – pravnog poretka od strane bošnjačkih dužnosnika i njihovih jataka.

– Svaka županija je federalna jedinica za sebe, naravno, u sklopu Federacije BiH, a Federacija jedinica u sklopu BiH. Ako netko donosi neku odluku naravno da treba konzultirati federalne jedinice.

Koliko sam ja vidio Slobodan Nuić, ravnatelj Agencije za poslove sa strancima je rekao kako se konzultirao s MUP-om Sarajevske županije, pa neka s njima i završi.

Ovo je čisti pokušaj rušenja ustavno-pravnog poretka BiH i ignoriranje volje županija. Kao takvo apsolutno nije prihvatljivo – izjavio je Karamatić u reakciji na današnji pokušaj prebacivanja migranata iz Sarajeva u Mostar.

Na pitanje radi li se ovdje o pokušaju skrivanja prave slike Sarajeva uoči dolaska turskog predsjednika u BiH, Karamatić nam je dao potvrdan odgovor.

– Da, oni žele ušminkati Sarajevo uoči dolaska Erdogana. Ali oni imaju već dovoljno osoba arapskog porijekla, tako da im ovih par stotina ništa ne znači i neće stvoriti neku razliku – poručio je Karamatić, piše dnevnik.ba

Dodao je kako su bošnjački lideri nekoliko puta pozivali migrante u Sarajevo, tako da sada nije jasno zašto ih iz njega izbacuju.

– Izetbegović je rekao da Općina Centar u Sarajevu vrijedi kao deset drugih općina. Tim slijedom, kada Općina Centar bude imala deset puta više migranata nego druge općine, onda ih i mi možemo početi primati.

Mi migrante nismo zvali nego Sarajevo i moj je prijedlog svim županijama, osim Sarajevske, da gdje god vide migranta sjednu ga na autobus i pošalju u Sarajevo. Bošnjačka politika sarajevske čaršije je uvjerena da su oni BiH.

Od RS-a su digli ruke, od nas još nisu i smatraju da mi trebamo slušati što nam begovi govore. Bosna i Hercegovina je malo veća nego je to potez od Baščaršije do Ilidže i što prije to u Sarajevu shvate biti će nam bolje svima – zaključio je Karamatić u izjavi za medije.

Velikobošnjaci i Turci pročitali smo vas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari