Connect with us

BiH

Marko Šantić novi predsjednik Gospodarske komore F BiH

Objavljeno

on

Marko Šantić izabran je za predsjednika Gospodarske komore Federacije BiH na Skupštini te organizacije koja je održana danas.

Istaknuo je da je dobro što je danas pobijedio zakon i gospodarstvo, te da se nada da će ovim biti okrenuta nova stranica u gospodarstvu Federacije BiH i čitave Bosne i Hercegovine.

Po njegovim riječima, kandidati su prošli rigorozan izborni proces od travnja 2014., i svi izabrani su legalni predstavnici Gospodarske komore FBiH.


Mirsad Jašarspahić, novoizabrani potpredsjednik Gospodarske komore FBiH, rekao je da gospodarstvenici već dugo žele da ovakve institucije vode ljudi iz realnog sektora.

Poručio je da su gospodarstvo i svi gospodarski subjekti danas dobili nove uposlenike, jer oni trebaju biti njihova produžena ruka u razgovorima s vladom i potencijalnim partnerima, te u istraživanjima novih tržišta da bi realni sektor dobio “što bolje izlaze”.


Po Jašarspahićevim riječima, postoje organi koji trebaju provjeriti navode onih koji tvrde da izbori nisu provedeni regularno.

Dosadašnji predsjednik Gospodarske komore FBiH Jago Lasić rekao je novinarima da je čitav postupak izbora organa Komore ispolitiziran i kompromitiran jer zastupnike u Skupštinu, njih ukupno 50, daju županijske komore, ali je povjerenstvo na čijem čelu je Hamdo Katica dala sebi za pravo da od 50 promijeni 27 zastupnika.

Lasić tvrdi da je to učinjeno da bi se stvorila glasačka mašinerija koja bi dovela podobne osobe na funkcije u Komori, naglasivši da je podnio kaznene protiv povjerenstva i protiv onih koji su otuđili pečat.

Njemu, kao ni predsjedniku Gospodarske komore KS-a Kemalu Grebi, danas nije bilo dopušteno nazočiti Skupštini.  Fena

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari