Connect with us

Gluposti

Milanović o napadu Irana na Izrael: To nije naš sukob

Objavljeno

-

Zoran Milanović u nedjelju je komentirao najnoviji razvoj događa na Bliskom istoku nakon što je Iran s oko 300 dronova i krstarećih projektila napao Izrael i ocijenio da su “to sve segmenti trećeg svjetskog rata” u koji se Hrvatska ne treba miješati, kao niti u rat u Ukrajini.

“To su sve segmenti trećeg svjetskog rata. Drago mi je da nije bilo većih žrtava i bilo bi dobro da to sada stane, da sada ne ulazimo u sve te priče tko je prvi napao. To nije naš sukob, kao što to nije ni onaj u Ukrajini”, rekao je Milanović tijekom posjete Opatiji i pritom optužio premijera Andreja Pleenkovića da Hrvatsku “uvlači u sukobe koje ne razumije”.

Po njegovim riječima, “to samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi smiješni ministri koji su nas pokušali uvući u sukob u Ukrajini kroz obuku vojnika, kroz dublje uključivanje u sukob koji nije naš, to smo jedvice zaustavili u Saboru”.

“On nas uvlači u sukobe koje ne razumije. Nije stekao iskustvo kroz državništvo. Pokušava se nekome trećem dopasti”, rekao je predsjednik države.

“Ukrajina, Izrael, Iran je nešto gdje se mi trebamo držati po strani, ja ću to raditi i pokazao sam kako se to radi”, dodao je.

Poručio je da “neće zauzimati ničiju stranu jer niti nas nitko išta pita, a i ne treba jer ćemo samo navući gnjev na sebe i to nam ne treba.”

“U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, a ne američke, izraelske ili ruske”, dodao je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas