Connect with us

Hrvatska

Ministar Anušić na Mirogoju položio vijence u povodu Dana Hrvatske vojske

Objavljeno

-

Foto: Hina

Uoči Dana Hrvatske vojske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić položio je u ponedjeljak vijence i zapalio svijeće na posljednjim počivalištima dosadašnjih ministara obrane i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj.

“Položili smo vijence na grobove bivših načelnika Glavnog stožera i prvog i najzaslužnijeg ministra obrane Gojka Šuka”, rekao je Anušić predvodeći izaslanstvo Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga .

Položeni su vijenci, zapaljene svijeće i odana počast uz zvuke mirozova ratnom ministre obrane Gojku Šušku, strožernim generalima Petru Stipetiću, Zvonimiru Červenku, Martinu Špegelju, Antonu Tusu i generalu zbora Imri Agotiću.

Ministar Anušić će, najavljeno je, sudjelovati i na misnom slavlju u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu.

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 33. obljetnice ustrojavanja HV-a, u utorak, 28. svibnja, za građane se organiziraju Dani otvorenih vrata u vojarnama HV-a i gradskim središtima.

Posjetitelji će od 10 do 14 sati moći razgledati izložbu vojne opreme i naoružanja, borbenu i neborbenu tehniku postrojbi Hrvatske vojske, borbena oklopna vozila te se informirati o vojnom pozivu, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Dan otvorenih vrata održat će se u vojarni u Petrinji, Vinkovcima, Đakovu i Našicama te Gospiću, Kninu i Vukovaru. Također i u vojarnama u Varaždinu, Požegi, Bjelovaru i Pločama.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas