Connect with us

Politika

Momčilo Krajišnik od rujna na slobodi

Objavljeno

-

Haaški tribunal odobrio je zahtjev Momčila Krajišnika za prijevremeno puštanje na slobodu u rujnu, nakon odsluženja dvije trećine dvadesetogodišnje kazne za zločine počinjene u BiH, objavio je BIRN Justice Report.

Predsjednik Haaškog tribunala Theodor Meron odobrio je puštanje na slobodu Krajišnika 1. rujna ove godine, istaknuvši da je pokazao da je spreman na rehabilitaciju.

Krajišnik prihvaća presudu Tribunala i svoju odgovornost za nasilno preseljenje nesrpskog stanovništva s područja Republike Srpske. On je također iskazao želju da pomogne pomirenju među narodima u BiH”, navodi se u odluci predsjednika Haaškog tribunala.

Krajišnik je pravosnažnom presudom u ožujku 2009. proglašen odgovornim za deportacije i prisilno premještanje bošnjačkog i hrvatskog stanovništva u više općina u BiH od travnja do prosinca 1992. godine.

Krajišnik, nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, u zatvoru je u Velikoj Britaniji, a u izdržavanje kazne uračunava mu se vrijeme koje je proveo u pritvoru od travnja 2000., kada je uhićen i izručen Haaškom tribunalu.

U odluci se navodi da je Krajišnik bio ”primjer dobrog zatvorenika” tijekom odsluženja kazne u Britaniji.

U izvještaju britanskog zatvora u kojem je Krajišnik služio kaznu navodi se da se on želi, po puštanju na slobodu, vratiti na Pale, gdje će raditi na benzinskoj crpki svoje djece.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas