Connect with us

Moon u Mostaru: Maknuti lidere

Objavljeno

-

Govoreći o neprovođenju presude Ustavnoga suda BiH za Mostar, kojom je naloženo samo izjednačavanje vrijednosti glasa svakog stanovnika Mostara bez obzira na mjesto stanovanja, Moon je rekao kako je ”iznimno razočaran jer nema napretka u rješavanju mostarske krize”.

političari. Političari moraju shvatiti da grad treba novu vlast i treba naći način da se provedu izboru te da se povede borba protiv korupcije. Mostar ima tako mnogo potencijala za ekonomski razvoj i da zadovoljava potrebe svojih građana, rekao je Moon.

Također, potvrdio je kako su stranački lideri preuzeli pregovore o Mostaru, no veli kako nije jasno jesu li im stavovi išta bliži nego ranije.

-Potičem ih da rade i da dođu do kompromisa, a postoji mnogo rješenja mostarske krize. Treba preuzeti liderstvo i posvećenost da se pronađe rješenje i da se dođe do kompromisa u najboljem interesu svih građana Mostara, izjavio je Moon.

Isto tako, osvrnuo se i na novi državni zakon o sukobu interesa naglasivši kako ga ”taj zakonski prijedlog veoma brine”.

U Mostaru je danas održana i prezentacija preporuka koje je izradila ekspertna skupina za reformu FBiH koju je formiralo Veleposlanstvo SAD-a u BiH. Član ekspertne skupine Kasim Trnka je istaknuo kako je do sada bilo više neuspješnih pokušaja promjene Ustava BiH i FBiH te da su akteri tih promjena bili vrhovi političkih elita. Naveo je kako je i sada sve na političarima.

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas