Connect with us

Magazin

Nakon dramatičnih pritisaka Dujmović se zahvalio HTV-u i odabrao Z1

Published

on

Bio je to pravi filmski triler! Kad su vidjeli najavu u medijima da Tihomir Dujmović pokreće emisiju „Press klub“ na Z1, na HTV-u je nastala panika. Nakon nekoliko sastanaka uredništva, zaključeno je da ga se izbaci sa HTV-a, ako će doista pokrenuti novi projekt za koji je jasno da će biti oporben prema vlastima.

Televizijski kuloari tvrde da mu je voditeljica emisije poslala obavijest da obzirom da je u medijima najavljen njegov novi projekt, da „odlukom nadređenih“ do daljnjega ne može nastupati na HTV-u, da su mu dakle privremeno nastupi zabranjeni, a da će „konačni stav o njegovoj budućnosti zauzeti uredništvo HTV-a“!

Očito im je bilo ipak donekle problematično otvoreno ga izbaciti iz emisije, jer ga je nota bene ovo isto vodstvo HTV-a prije tri godine već izbacilo sa državne televizije, ukinuvši mu vrlo gledanu emisiju „Iza zavjese“.

Njegovi otvoreni oporbeni stavovi dijametralno suprotni politici HTV-a bili su trn u oku urednicima, legenda kaže da je Vlatka Kolarević doslovno bila alergična na njegova gostovanja, premda se za cijelo vrijeme dok je i bio u Petom danu, jedva uspjevao izboriti za riječ, jer ga je voditeljica redovito prekidala i rezala mu misli!

O ovoj novoj situaciji Dujmović ističe:“Sve je jasno, ja koji sam 14 puta dobio otkaz savršeno sve razumijem. Modeli su više manje uvijek isti. Formalno?

Formalno su oni zaključili da je presedan da vodim neku emisiju na lokalnoj razini i da sudjelujem u Petom danu što je nonsens. Takvih primjera imate koliko hoćete… Zapravo su me stavili pred izbor i ja sam odabrao. Umjesto velikog i moćnog, bogatog HTV-a i male, skromne, ali gledane i važne lokalne televizije Z1, odabrao sam lokalnu televiziju na kojoj nema pritisaka, krivih pogleda, podmetanja, niti cenzure.

Što je najvažnije nema straha, a strah na HTV-u možete nožem rezati. Jer, tko ideološki griješi leti van! Hvala Z 1 televiziji na ponudi da sudjelujem u ovom projektu, iskreno, nisam imao nikakve dileme kad sam bio stavljen pred dilemu da odlučim što napraviti u ovoj neugodnoj situaciji.

Druga je stvar što je sramotno da HTV, a zapravo sam vrh vlasti i države koji HTV kontrolira, nije kadar dopustiti čak niti onu količinu oporbenih stavova koliko mi je bilo dozvoljeno izgovoriti u emisiju sa previše gostiju. Kolegama iz te emisije veliki pozdrav,ndrago mi je bilo bistriti stavove sa dvije dame sa kojima bih redovito nakon emisije popio kavu i složio se da se ni u čemu ne slažemo.Voditeljica? Čim bi lopta došla do mene svirala je faul … ha ha ha…nSve ok, to je tražio trener, sve mi je jasno… svima svako dobro..ja sam izabrao…“.

Tako Dujmović govori o trileru koji je trajao danima sa nizom sastanaka i čini se da će urednici na HTV-u sada odahnuti. Dujmović je odabrao Z1 umjesto HTV-a! Viteški reklo bi se, obzirom na sve što HTV pruža. Ali, Dujmović je odavno okrenuo leđa komociji i krenuo drugim putem…

U četvrtak navečer u 20 sati na Z1 emitira se prva emisija „Press klub Tihomira Dujmovića“, a kuloari po HTV-u ističu da bi ga ostavili na HTV-u, da već u prvoj emisiji nije ugostio nikog drugog negoli Marijačića i Jovića, prave “crvene krpe aktualne vlasti i premijera osobno”!

Ante R.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari