Connect with us

Politički rentgen

Nije cilj Miroslav Škoro, cilj je uništiti Domovinski pokret!

Objavljeno

on

..Nakon Škorinog trećeg političkog poraza, unutar Domovinskog pokreta počeli su se javljati kritički komentari njegovih političkih taktika, osobito rušenja Kolinde Grabar Kitarović i cipelarenja Andreja Plenkovića. Polako je stasala svijest da su takve taktike silno naštetile rastu Domovinskog pokreta…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Danas, usred „sezone kiselih krastavaca“, kada se veliki političari uglavnom brčkaju u moru puneći baterije za nove ratove, kada se čini da se baš ništa ne događa, zapravo se događa prvorazredna medijska hajka na Domovinski pokret od kojega ne smije ostati ni kamen na kamenu, na kojemu bi se eventualno mogla graditi moderna konzervativna stranka.

Taj progon konzervativnih politika počeo je davne 2003. demoliranjem Ante Đapića, HSP-a, HOS-a i Marka Perkovića Thompsona, snažno se razvio progonom i rušenjem Tomislava Karamarka, a danas nam je pred očima završni, rušilački čin te složene operacije u kojoj s političke scene mora nestati Domovinski pokret kao potencijalna opasnost režiserima iz duboke države.

Njihov je cilj, nakon što su na Pantovčak doveli Zorana Milanovića, u Banske dvore dovesti koaliciju SDP-Možemo-Most-Pupovac i manjinci,-Čačić- Hrebak i konačno srušiti HDZ. HDZ, bio on u budućnosti Plenkovićev ili nekog novog šefa, treba svim mogućim alatima zaustaviti u osvajanju trećeg mandata uzastopno i na tome se vrlo promišljeno i vrijedno radi u lijevim intelektualnim krugovima, u mainstreamu koji je pod njihovom kontrolom, u čemu prednjači dežurni udarni malj Nacional koji je oduvijek blatio baš sve što je mirisalo na domoljublje i konzervatizam. Karamarko im je bio kapitalna divljač za odstrjel! Lijevi politički mainstream uvijek je imao vrijedne pomagače na desnom političkom spektru i nijedna njihova politička akcija ne bi uspjela bez kolokvijalnih hrvatskih „juda“.

Znao to ili ne, Miroslav Škoro je izmišljen kao sjajan estradni brend sa zadatkom da razbije HDZ-ovo biračko tijelo na predsjedničkim izborima u čemu je apsolutno uspio. Srušena je mrska Kolinda Grabar Kitarović, instaliran Zoran Milanović, ali posao nije odrađen do kraja. Andrej Plenković i HDZ, koji su bili glavne mete ove rabote, ostao je neokrznut. Miroslav Škoro i osnaženi Domovinsko pokret kreću u predizbornu kampanju na parlamentarne izbore 2020. s kapitalom od 475 000 glasova iz predsjedničke kampanje računajući na najmanje 30 saborskih mandata, što bi Plenkovića stavilo pred zid. I ne samo to, prepotentno se tražila ostavka Plenkovića kao pretpostavka za bilo kakvu koaliciju DP-a s HDZ-om.

Ako ga nisu uspjeli srušiti rušenjem Kolinde, mislili su, sada mu je pad zagarantiran, jer HDZ bez Domovinskog pokreta neće moći sastaviti većinu! Ražanj je bio spreman, a Plenković još uvijek duboko u šumi, ne uhvaćen! Tako je i ostalo, ražanj bez zeca gotovo uvijek ostane samo ražanj.

Dakle, Miroslav Škoro kao nedodirljivi simbol i autoritet, kao rodonačelnik Domovinskog pokreta, odradio je prvu zadaću fantastično, Kolinda je srušena, ali zapeo je na drugom još važnijem zadatku. Plenković je ostao čvrsto stajati dodatno se štiteći sigurnom neprincipijelnom koalicijom sa SDSS-om, što mu je jedino preostalo u slaganju vladajuće većine. Politički je nadigrao i Škoru i duboku državu! Škoro je unaprijed vrlo brutalno porušio sve mostove moguće suradnje s Plenkovićevim HDZ-om, a kada se danas posipa pepelom priznajući tu zabludu, teško će mu bilo tko povjerovati.

Na izbore za gradonačelnika Zagreba, Škoro je gurnut od kreatora duboke države koji su ga poslali u tu bitku, ne da pobijedi, već da izgubi i tu zadnju bitku, s tim da je onako usput, ipak ponovo naštetio odličnom Davoru Filipoviću-HDZ. Ni najgluplji analitičari nisu vjerovali da Miroslav Škoro u zagrebačkoj utrci može postati gradonačelnik, ali da može odraditi Filipovića svima je bilo jasno! Tomašević je bio super favorit!!! Taj Škorin treći politički poraz značio je i njegov kraj, a sve što danas gledamo samo je posljedica notornog plana u kojemu Domovinski pokret nakon nerealiziranog rušenja HDZ-a mora nestati s političke scene.

Miroslava Škoru treba ogoliti do kosti, jer kada se uništi njegov etički i moralni integritet, Domovinski pokret će nestati sam po sebi, a razočarani fanovi povući će se u mišju rupu!? Svi današnji napadi na Škoru, koji dolaze u pravilu iz lijevog mainstreama, zapravo su cipelarenje Domovinskog pokreta i to zbog nekoliko notornih činjenica. Iz svojih vrlo dobro obavještenih izvora nedvojbeno sam dobio potvrdu, da se većina uglednih članova DP-a nije slagala sa Škorinim taktikama rušenja Kolinde Grabar Kitarović i s njegovim cipelarenjam legitimno izabranog predsjednika HDZ-a i predsjednika Hrvatske Vlade Andreja Plenkovića.

Osim toga, većina uglednih članova DP-a i njihovih koalicijskih partnera, bili su spremni u drugom krugu predsjedničkih izbora eksplicite podržati Kolindu Grabar Kitarović i u tom kontekstu sastavljena je i gentlemanska izjava za javnost koju je Miroslav Škoro rezolutno odbio s pozicije velikog vođe i nedodirljivog autoriteta kojemu se nije moglo suprotstaviti. Sadržaj te izjave za javnost mi je poznat, jer i sam i sam u pregovorima iza zavjese predlagao nešta vrlo slično! U tom kontekstu, Velimir Bujanac, zaprijetio se svima koji podrže Kolindu Grabar Kitarović u drugom krugu, da više nikada neće nastupiti u Bujici!

Nakon Škorinog trećeg političkog poraza, unutar Domovinskog pokreta počeli su se javljati kritički komentari njegovih političkih taktika, osobito rušenja Kolinde Grabar Kitarović i cipelarenja Andreja Plenkovića. Polako je stasala svijest da su takve taktike silno naštetile rastu Domovinskog pokreta, a umjesto rasta dogodio se strmoglavi trendovski pad gubljenja popularnosti.

Rađala se svijest, da Domovinski pokret u vječnom konfliktu s HDZ-om neće nikada participirati u vlasti i da se ulazak u sferu odlučivanja o važnim političkim pitanjima može dogoditi jedino kompromisnim politikama, na temelju programskih dogovora s Plenkovićem i HDZ-om. S obzirom da u Hrvatskoj svi zidovi imaju uši, takve glasine su došle do kreatora iz duboke države, koji su krenuli u rušenje Domovinskog pokreta, kako bi učinili sve da s političke scene nestane potencijalni koalicijski partner HDZ-a s konzervativnim habitusom!

Kako srušiti Domovinski pokret? Jednostavno! Rušenjem ucijenjenog Miroslava Škore! Čime je ucijenjen? Zna se! Pratite trag novca, jer „para buši gdje burgija neće“!
U tom kontekstu pripreme rušenja Škore i Domovinskog pokreta pojavila se „hrvatska heroina“ Karolina Vidović Krišto i njezin štitonoša Milan Vrkljan. Oni su prvi započeli rušenje Domovinskog pokreta, a slatka priča da je Karolina Vidović Krišto neka nova liderica „desnice“ dodatno je zamagljivanje očiju hrvatskim Hlebincima. Svatko ima legitimno pravo biti silno ambiciozan, svatko ima pravo misliti da je Bogom dan, da je najbolji, najljepši, no kada u toj ambiciji ne prepoznaješ notorne političke trendove onda postaje upitno kakva je stvarna uloga Karoline Vidović Krišto u ovoj priči? Okupljanje ili dodatno rastakanje potencijalno mogućeg konzervativnog zajedništva?

Trendovi su kristalno jasni! Domovinski pokret danas, sa Škorom ili bez njega ima deset neotuđivih saborskih mandata i imat će ih još tri godine do isteka mandata Andreja Plenkovića, odnosno do slijedećih parlamentarnih izbora. Osim toga, tu su još i mandati Hrvatskih suverenista! Ti mandati imaju svoju političku težinu, Domovinski pokret ima formiranu biračku bazu, svoje podružnice i infrastrukturu na terenu, na čemu je najviše, vrijedno radio tajnik Dario Žepina i zbog toga je i on važna meta recentnih procesa! Imaju pristup medijima i izgrađeni brend, bez obzira na namjerne ili nenamjerne samoubilačke poteze Miroslava Škore. Većina saborskih zastupnika Domovinskog pokreta učinit će sve da ne dođe do prijevremenih izbora, jer to bi za mnoge bio kraj njihovog političkog života. Čak štoviše, bit će spremni spašavati HDZ ako dođe do takvih kritičnih i rubnih situacija. Takva taktika, znači kompromis i približavanje HDZ-u, što je jedino pametno ukoliko želiš bilo kada participirati u vlasti i s te pozicije utjecati na promjene u Hrvatskoj.

Jedino takva taktika može spasiti Domovinski pokret od totalnog rasula u režiji eksponenata duboke države. Jedino takva taktika u budućnosti može spriječiti dolazak Možemo, SDP-a, Milorada Pupavca i Mosta u Banske dvore! U tako pripremljenoj režiji rastakanja hrvatskog konzervatizma, u Banske dvore će se na velika vrata ušuljati i Zoran Milanović, koji ima silnu želju i ambiciju od fikusa s Pantovčaka postati neprikosnoveni vladar Hrvatske, a ta njegova bolesna ambicija vidljiva je iz aviona!

Domovinski pokret, s novim predsjednikom može se resetirati, pod uvjetom da dramatično pozovu na bezuvjetno zajedništvo svih normalnih i pametnih aktera na desnom političkom spektru, čime bi počeli graditi novu, realnu priču u ovom vremenu prije parlamentarnih izbora. Tri godine, ili nešto manje, još uvijek je dovoljno vremena da se zaustavi planirano rušenje svake konzervativne i domoljubne misli u Hrvatskoj, još uvijek je dovoljno vremena da se pametnim politikama zaustavi osvajanje Banskih dvora od strane lijevo-zelenih skakavaca, koji će okovati hrvatsku duginim bojama. Miroslav Škoro još uvijek ima šansu dokazati da nije plaćenik duboke države, može dokazati da je porazne političke poteze povlačio nošen klasičnim šokačkim inatom ne slušajući nikoga. U protivnom, neće mu uspjeti abortirati Domovinski pokret kao svoje vlastito dijete, nego će ostati zapamćen kao „veliko nitko i ništa“! S takvim bacgroundom može sam sanjati o povratku svoje estradne slave!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR