Connect with us

Pregled

Nino Raspudić: LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu (VIDEO)

Objavljeno

-

U emisiji Peti dan HRT-a razgovaralo se o promjeni imena Makedonije i posljedicama koje će to donijeti na jugoistočnu i srednju Europu o geopolitici i o lažnim vijestima

Raspudić: “LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu”

„Jedna zemlja koja nije spomenuta je BiH. Nakon što je postignut ovaj sporazum, kojeg također pozdravljam, između Makedonije i Grčke – Makedonija ipak ulazi u taj okvir (zapadni), Crna Gora također je, čini se, riješena. Međutim ostaje pitanje Srbije i BIH. BiH je jedna nefunkcionalna država, jedan protektorat nad kojom je i Rusija, i EU, i SAD. I svi imaju svoje interese u BiH.

Srbija je također potpuno otvorena. Čini mi se da Vučić više neće moći sjediti na dvije stolice. Čak i nisam siguran da, s obzirom na srbijansku političku tradiciju, neće biti i nasilan.“ – kazao je Raspudić.

“Ako Angela Merkel iz svojih interesa tetoši Vučića, ne znači da će ih iz istih razloga tetošiti SAD. To je opasna diskrepancija EU-a i SAD-a. Tu su i Rusija i Turska.“ – istaknuo je.

„Paradoks Hrvatske je da je danas utjecaj Rusije veći nego ikada u Hrvatskoj u povijesti. Sad smo kao pod zapadnim kišobranu, a nikad veći ruski utjecaj nije bio.“ rekao je i također naglasio:

“Igru oko LNG terminala treba promatrati u tom smislu. Mislim da je izgradnja LNG terminala dobar izbor. Dobro je imati alternativu. Tko nam garantira da nakon nekog vremena neće taj ruski plin biti predmet ucjene?“

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas