Pratite nas

Pregled

Nino Raspudić: LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu (VIDEO)

Objavljeno

na

U emisiji Peti dan HRT-a razgovaralo se o promjeni imena Makedonije i posljedicama koje će to donijeti na jugoistočnu i srednju Europu o geopolitici i o lažnim vijestima

Raspudić: “LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu”

„Jedna zemlja koja nije spomenuta je BiH. Nakon što je postignut ovaj sporazum, kojeg također pozdravljam, između Makedonije i Grčke – Makedonija ipak ulazi u taj okvir (zapadni), Crna Gora također je, čini se, riješena. Međutim ostaje pitanje Srbije i BIH. BiH je jedna nefunkcionalna država, jedan protektorat nad kojom je i Rusija, i EU, i SAD. I svi imaju svoje interese u BiH.

Srbija je također potpuno otvorena. Čini mi se da Vučić više neće moći sjediti na dvije stolice. Čak i nisam siguran da, s obzirom na srbijansku političku tradiciju, neće biti i nasilan.“ – kazao je Raspudić.

“Ako Angela Merkel iz svojih interesa tetoši Vučića, ne znači da će ih iz istih razloga tetošiti SAD. To je opasna diskrepancija EU-a i SAD-a. Tu su i Rusija i Turska.“ – istaknuo je.

„Paradoks Hrvatske je da je danas utjecaj Rusije veći nego ikada u Hrvatskoj u povijesti. Sad smo kao pod zapadnim kišobranu, a nikad veći ruski utjecaj nije bio.“ rekao je i također naglasio:

“Igru oko LNG terminala treba promatrati u tom smislu. Mislim da je izgradnja LNG terminala dobar izbor. Dobro je imati alternativu. Tko nam garantira da nakon nekog vremena neće taj ruski plin biti predmet ucjene?“

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Crvena zvezda osudila napad kod Knina, a zaboravila spomenuti nasilje svojih navijača koje se odvilo istog dana

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upalau kafić i napala ljude koji su gledali utakmicu Zvezde u play-offu Lige prvaka protiv Young Boysa, oglasila se i Crvena zvezda.

”FK Crvena zvezda je duboko razočaran činjenicom da su njegovi navijači u mjestu Uzdolje kod Knina napadnuti dok su pratili utakmicu našeg kluba s Young Boysima. Crvena zvezda je klub koji se uvijek zalagao za fair-play, a samim tim da svakom navijaču bude dozvoljeno da iskaže navijačku pripadnost. Naš klub ovim putem šalje podršku svom ozlijeđenim navijačima i nudi svu neophodnu pomoć, a od nadležnih organa traži da što prije budu otkriveni i procesuirani počinitelji ovog kukavičkog napada”, stoji u priopćenju.

Jasno je da nasilju nema mjesta i svako nasilje treba osuditi, ali ta ista Zvezda koja osuđuje jedno nasilje ne spominje huliganski ipad svojih navijača koji se odvio prije utakmice.

(Narod.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Lete MiG-ovi, moguće probijanje zvučnog zida

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Borbeni zrakoplovi i ovoga će tjedna provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da će Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 20. do 23. kolovoza u vremenu od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Letovi će se provoditi na području teritorija istočne i kontinentalne Hrvatske na visini od 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari