Pratite nas

Pregled

Nino Raspudić: LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu (VIDEO)

Objavljeno

na

U emisiji Peti dan HRT-a razgovaralo se o promjeni imena Makedonije i posljedicama koje će to donijeti na jugoistočnu i srednju Europu o geopolitici i o lažnim vijestima

Raspudić: “LNG je dobra stvar jer trebamo imati alternativu ruskom plinu”

„Jedna zemlja koja nije spomenuta je BiH. Nakon što je postignut ovaj sporazum, kojeg također pozdravljam, između Makedonije i Grčke – Makedonija ipak ulazi u taj okvir (zapadni), Crna Gora također je, čini se, riješena. Međutim ostaje pitanje Srbije i BIH. BiH je jedna nefunkcionalna država, jedan protektorat nad kojom je i Rusija, i EU, i SAD. I svi imaju svoje interese u BiH.

Srbija je također potpuno otvorena. Čini mi se da Vučić više neće moći sjediti na dvije stolice. Čak i nisam siguran da, s obzirom na srbijansku političku tradiciju, neće biti i nasilan.“ – kazao je Raspudić.

“Ako Angela Merkel iz svojih interesa tetoši Vučića, ne znači da će ih iz istih razloga tetošiti SAD. To je opasna diskrepancija EU-a i SAD-a. Tu su i Rusija i Turska.“ – istaknuo je.

„Paradoks Hrvatske je da je danas utjecaj Rusije veći nego ikada u Hrvatskoj u povijesti. Sad smo kao pod zapadnim kišobranu, a nikad veći ruski utjecaj nije bio.“ rekao je i također naglasio:

“Igru oko LNG terminala treba promatrati u tom smislu. Mislim da je izgradnja LNG terminala dobar izbor. Dobro je imati alternativu. Tko nam garantira da nakon nekog vremena neće taj ruski plin biti predmet ucjene?“

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

General Jurković primljen u Međunarodnu kuću slavnih

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji koja je održana u utorak, 25. lipnja 2019. u Tartu, Estoniji, priopćio je MORH

Ovakvo veliko priznanje su uz generala Jurkovića primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je: “Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Miroslav Škoro otkazao koncert za obljetnicu VRO ‘Oluja’ u Kninu

Objavljeno

na

Objavio

Menadžer Miroslava Škore Miljenko Ćurić jučer je već rano ujutro bio u pogonu. Morao je gradskim vlastima u Kninu javiti da Škoro, s obzirom na novonastale okolnosti, na proslavi Oluje ipak neće pjevati u njihovom gradu.

Još prošle godine dogovoreno je da Škoro 5. kolovoza bude glavni izvođač na koncertu koji će se održati na središnjem kninskom trgu, ali popularni je pjevač odustao zbog ulaska u izbornu utrku.

Morao sam obavijestiti zamjenicu gradonačelnika Kristinu Perić da Škoro neće moći 5. kolovoza nastupiti u Kninu. Nakon objave kandidature za predsjednika Republike, Škoro je donio odluku da taj dan neće imati koncert nigdje u Hrvatskoj, zato što ne želi da se ovaj veličanstveni hrvatski praznik na bilo koji način povezuje s predstojećim izborima – rekao je Ćurić za Novi list.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić nije očekivao ovakav razvoj događaja.

Ne znam je li se prošle godine, kad smo sa Škorom dogovorili koncert, on planirao kandidirati za predsjednika Republike. Izrazito se protivim miješanju proslave Oluje s bilo kakvom politikom i izborima. Zato vjerujem da nije bilo razloga da Škoro ne dođe 5. kolovoza u Knin i normalno odradi koncert koji naš grad financira. S njegovom se kandidaturom za nas apsolutno ništa nije promijenilo. Možda je Škoro bio pod stanovitim medijskim pritiskom. Ali, postupio je kako je smatrao potrebnim i odabrao svoj put. Nema problema – kazao je Jelić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari