Connect with us

Vijesti

Obustavljen postupak protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja ćirilične ploče

Objavljeno

on

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odustalo je od daljnjeg postupka protiv Marijana Živkovića, Vukovarca i oca dvojice poginulih branitelja, kojem se sudilo zbog razbijanja ćirilične ploče na Policijskoj postoji u Vukovaru 2013. godine. Za N1 televiziju je to potvrdio njegov odvjetnik Emil Mitrovski.

– Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru prije održavanja rasprave koja je bila zakazana za 5.11., dostavilo je podnesak Općinskom sudu u Vukovaru kojim se obustavlja postupak protiv Marijana Živkovića.

Općinsko državno odvjetništvo je postupak obustavilo nakon provedenog novog psihijatrijskog vještačenja u ponovljenom postupku. Ono je potvrdilo prvo vještačenje u ovom slučaju, da je Marijan Živković u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv.

Time je rasprava postala bespredmetna, a Marijan Živković je slobodan čovjek – rekao je za N1 Mitrovski.

Dodao je i da Živković tada ponesen emocijama i mase nije mogao upravljati svojim postupcima te da se u slučajevima u kojima vještaci to utvrde uobičajeno više ne raspravlja o meritumu.

– Ja sam mali čovjek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda. A i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene, i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobijedila – komentirao je Živković.

Vukovarsko-srijemski Savjet za branitelje traži obustavu postupka protiv Marijana Živkovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari