Connect with us

Komentar

Olujić: Istražni zatvor pretvorio se u izdržavanje kazne; to nije dopušteno

Objavljeno

-

Dio navijača pripadnika skupine Bad Blue Boysa koji su gotovo četiri mjeseca pritvoreni u Grčkim zatvorima nakon ovoljetnih sukoba u Ateni s navijačima AEK-a uskoro izlaze na slobodu i vraćaju se u Hrvatsku.

Ova oslobađajuća odluka odnosi se na dvadesetak navijača koji će vjerojatno uz jamčevinu na slobodu uz mjere zabrane povratka u Grčku.

Koliko je ova odluka ohrabrujuća i za ostale navijače Dinama koje Grčki sudovi i dalje terete za izazivanja eksplozije u blizini stadiona, remećenja javnog reda i mira, nošenje oružja, oštećenje tuđe imovine i nanošenje teških tjelesnih ozljeda?

Odvjetnik Veljko Miljević kazao je u HTV-ovoj emisiji “Studio 4” kako oslobađajuća odluka nije pobjeda odvjetnika. To je dokaz da je grčki sud nakon duljeg trajanja istražnog zatvora prihvatio dokazne materijale za tridesetak hrvatskih navijača.
Olujić: Istražni zatvor pretvorio u izdržavanje kazne; to nije dopušteno

Odvjetnik Fran Olujić naglasio je da je za očekivati da će i velika većina ostalih pripadnika Bad Blue Boysa također biti puštena iz istražnog zatvora.

– Sama činjenica da je ovaj istražni zatvor trajao četiri mjeseca za dobar dio ljudi, koji su još i sada u istražnom zatvoru, to znači da se istražni zatvor pretvorio u izdržavanje kazne. Što je nedopušteno, kako po europskim konvencijama tako i po standardima Europskog suda za ljudska prava, poručio je Olujić u Studiu4/HRT.

Malenica: Do Božića bi svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari