Connect with us

Politika

Picula: Ako ne sastavi Vladu, Milanović mora otići s Pantovčaka

Objavljeno

-

Foto: Hina

Tonino Picula vjeruje da će uspjeti i četvrti put osvojiti mandat za Europski parlament iako ga je stranka stavila na posljednje mjesto na listi.

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula po svoj četvrti mandat ide s posljednjeg mjesta na kandidacijskoj listi svoje stranke. Već je ranije govorio kako tim mjestom nije zadovoljan, ali uvjeren je da će ga građani podržati preferencijalno.

“Imam različita iskustva na izborima za EP. Bio sam prvi, peti, a danas sam posljednji na listi, ali sam uvijek voljom građana bio izabran. Vjerujem da će tako biti i ovaj put. Još nitko nije nadmašio moj izborni rekord iz 2014. godine, kada sam dobio 135.000 preferencijalnih glasova”, rekao je u razgovoru za Jutarnji list.

Picula je također otvoreno kritički govorio o taktici SDP-a da na izbore za Hrvatski sabor uključi i predsjednika Zorana Milanovića. Po svemu sudeći, kako je u utorak rekao predsjednik stranke Peđa Grbin, stranka je odustala od Milanovića kao mandatara za sastavljanje vladajuće većine, a Picula smatra da trebaju ići i korak dalje.

“Ako nakon svega ne dođe do promjena u Banskim dvorima, onda bi svakako trebalo doći do promjena na Pantovčaku”, rekao je upitan o tome treba li SDP koncem godine podržati Milanovića u kandidaturi za novi predsjednički mandat.

Svojoj je stranci također poručio i kako između SDP-a i DP-a ne može i ne smije biti razlika samo u jednom slovu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas