Connect with us

Politika

Plenković o uhićenju HOS-ovaca u Kninu: To je odluka policije

Objavljeno

-

Isječak

Premijer Andrej Plenković najavio je u nedjelju da će Sloveniji, koja se suočava sa katastrofalnim poplavama, Hrvatska poslati helikopter koji će im pomoći u prijevozu stvari, ali i druga materijalna sredstva i mehanizaciju.

U razgovoru sa slovenskim premijerom Robertom Golubom iskazao sam spremnost da pomognemo Sloveniji, rekao je premijer u Sinju gdje prati 308. Sinjsku alku.

Upitan za subotnje uhićenje HOS-ovaca, uoči proslave obljetnice Oluje u Kninu, odgovorio je da to nema nikakve veze s politikom već da je to odluka policije.

Plenković je uoči Sinjske alke istaknuo kako ta viteška igra predstavlja krasan simbol Sinja i Cetinske krajine.

Upitan je li to prilika za još jedan razgovor s predsjednikom Zoranom Milanovićem, odgovorio je kako se oni uvijek kulturno pozdrave na Oluji, ali i na Sinjskoj alci.

Na pitanje hoće li predsjednik Republike supotpisati odluku o imenovanju ravnatelja VSOA-e, uzvratio je „to je na njemu, mi smo to usuglasili i ja sam svoj dio papira potpisao“.

To bi, dodao je, bilo važno jer se mora sazvati saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Četiri su radna dana od sutra do četvrtka i mislim da će to biti u redu, kazao je premijer.

U četvrtak, 10. kolovoza ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću za koordinaciju poslova u VSOA-e.

Objasnio je da postoje dvije skupine imenovanja: jedno koje je vezano za predsjednika Vlade i predsjednika Republike, a to je supotpisivanje odluke o ravnatelju VSOA-e.

Sva ostala imenovanja koja su u sustavu oružanih snaga RH idu po drugoj proceduri, kazao je premijer i dodao da 90 posto tih imenovanja već jako dugo stoji na potpisu kod predsjednika.

U svakom slučaju (Milanović) se ne ponaša sukladno zakonu jer traži nekakav paket, koji može biti nekakav projekt u njegovoj ili glavi njegovih suradnika, ali ne postoji u zakonu, izjavio je Plenković.

Na novinarski upit o čemu je u subotu u Kninu razgovarao sa predsjednikom Milanovićem i je li to znak zatopljenja njihovih odnosa, kroz smijeh je odgovorio „ “Honeymoon“ ( medeni mjesec)”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari