Connect with us

Događaji

Proslava blagdana sv. Mihovila Arkanđela u Trilju: U procesiji i predsjednica Grabar-Kitarović

Objavljeno

-

foto: Grad Trilj

Procesijom u Trilju u nedjelju je počelo obilježavanje Svetog Mihovila Arkanđela, nebeskog zaštitnika grada u Cetinskoj krajini, a na blagdanskoj svečanosti, procesiji i misi je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Procesiju u kojoj sudjeluje mnoštvo vjernika, predvodi don Ivan Bodrožić, profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, koji će služiti i svetu misu.

U pratnji predsjednice Republike Grabar-Kitarović u procesiji iza kipa svetog Mihovila Arkanđela su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, triljski gradonačelnik Ivan Šipić, splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šopić, saborski zastupnik Petar Škorić, kao i predstavnici lokalnih vlasti gradova i općina u Dalmatinskoj zagori.

U procesiji na blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Trilja, sudjeluju i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sinjski alkari, vatrogasci i sportaši.

Kako je ranije najavljeno iz Ureda predsjednice Republike, Grabar-Kitarović će večeras u 18,30 sati na blagdana sv. Mihovila nazočiti procesiji i Svetoj misi u Jelenju.

“Svim policijskim službenicama i službenicima te svim djelatnicima MUP-a Hrvatske u zemlji kao i onim na zadaćama i misijama u inozemstvu, srdačno čestitam Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika Sv. Mihaela”, poručila je u nedjelju predsjednica Grabar-Kitarović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas