Connect with us

Iz Svijeta

Rusija pozvala svog američkog veleposlanika u Moskvu zbog Bidenova komentara o Putinu

Objavljeno

on

Rusija je u srijedu pozvala svog veleposlanika u SAD-u natrag u Moskvu radi konzultacija o budućnosti američko-ruskih odnosa, nakon izjava američkog predsjednika Joea Bidena da će Vladimir Putin “platiti cijenu” miješanja u izbore.

Biden je izjavio da će ruski predsjednik Putin “platiti cijenu” za navodno miješanje u izbore.

“Platit će cijenu, a kakve će biti posljedice vidjet ćete uskoro”, rekao je Biden za ABC News.

Biden je svoje izjave izrekao nakon izvješća obavještajnih službi u kojem se potkrepljuju optužbe da iza miješanje Rusije u izbore stoji sam predsjednik Putin.

Rusija uzvraća da se radi o neutemeljenim optužbama.

Za Putina je rekao da ga “relativno dobro poznaje” te da je po njegovom iskustvu sa stranim čelnicima najvažnija stvar poznavati sugovornika.

Također je rekao da ne vjeruje da ruski čelnik ima dušu, a na upit da li misli da je Putin ubojica odgovorio je potvrdno. “Da, mislim to”, rekao je Biden.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je pozvalo svog veleposlanika Anatolija Antonova u Moskvu kako bi razgovaralo o budućnosti odnosa Rusije i SAD-a.

“Potez je osmišljen kako bi se osiguralo da se bilateralne veze ne pogoršaju nepopravljivo”, navodi se u njihovu priopćenju.

“Glavna stvar za nas je utvrditi načine na koje narušeni rusko-američki odnosi koje je Washington doveo u slijepu ulicu posljednjih godina mogu biti popravljeni”, rekla je u izjavi glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova.

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjaćeslav Volodin rekao je da je “Putin naš predsjednik i napad na njega je napad na našu državu”.

“Svojim izjavama, Biden je uvrijedio građane naše zemlje”, dodao je taj bliski suradnik predsjednika Putina, u prvoj reakciji na izjave američkog predsjednika. (Hina)

Rusija odbacila američke optužbe o upletanju u izbore 2020.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari