Pratite nas

Istaknuto

MOST se ponaša kao da vozi Stazićev bicikl dok SDP traži opoziv Tomislava Karamarka

Objavljeno

na

Da ovoj agoniji nema kraja pokazuje nam svaki novi dan od kako se Vlada RH konstituirala. Nakon porođajnih muka oko podjele fotelja po ministarstvima, rebalansa proračuna, imenovanja kadrova po ministarstvima gdje je i ministarstvo financija napokon dobilo zamjenika iz kvote Mosta iako je riječ o Saši Drezgi autoru SDP-ova Plana 21 svi smo pomislili kako su u MOST-u preboljeli dječje bolesti.

Da tome nije tako svjedoči nam novi val SDP-ova najavljena pakla koji je nakon Mije Crnoje, Milijana Brkića, Zlatka Hasanbegovića nastavljen nad Tomislavom Karamarkom gdje se krenulo na familiju Karamarko. Svima nam je jasno da se u politici ne biraju sredstva što pokazuje izmišljena afera konzultantica gdje se otišlo korak dalje na članove familije kako bi se diskreditiralo i dovelo pred gotov čin prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka

[ad id=”93788″]

S obzirom da je Tomislav Karamarko istaknuo da se boji jedino dragoga Boga, a ne glasanja jednog povjerenstva te da je čist i kako vjeruje da će Povjerenstvo riješiti ovaj slučaj u njegovu korist, iz SDP-ovih redova upućen je opoziv kako bi se prvom potpredsjedniku Vlade RH izglasalo nepovjerenje. Sam potez Tomislava Karamarka da prijavi slučaj Povjerenstvu kako bi se istražilo da li je riječ o sukobu interesa govori o njemu da je riječ o poštenom čovjeku što dosad nije bila praksa na hrvatskoj političkoj sceni. Valjda ako smjene Tomislava Karamarka izvršiti će svoj zadatak, a Vlada RH nastaviti će sretno dalje iako još nisu preboljeli vodene kozice što se vidi upravo na ovom primjeru gdje MOST ima jasan stav, Miro Bulj ima jasan stav gdje se već izjasnio kako će glasati protiv Tomislava Karamarka, a zatim bi svi zajedno trebali otići kod javnog bilježnika i ovjeriti svoje izjave te ih pokazati građanima nakon što si otpile granu na kojoj upravo oni sjede i zatraže povjerenje na novim izborima ukoliko do njih dođe kao kada je Božo Petrov mahao sa vlastitom izjavom kako neće u koaliciju sa HDZ-om odnosno SDP-om.

Stoga postavlja se pitanje gdje je nestala sinergija između toliko željenih Mostovih  ministarstava poput Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, tajnih službi i DORH-a jer dok nam SDP provodi pravdu i šalje opozive u Sabor i dalje se zatvara oči na ne tako davne afere koje su potresale Milanovićevu vladu? Stoga postavlja se pitanje gdje je nestala sinergija između toliko željenih Mostovih  ministarstava poput Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, tajnih službi i DORH-a jer dok nam SDP provodi pravdu i šalje opozive u Sabor i dalje se zatvara oči na ne tako davne afere koje su potresale Milanovićevu vladu?

Krenimo redom gdje je prema “visoko podignutoj letvici” Zoran Milanović već na polovici mandata morao promijeniti pola kabineta. Zapošljavanje partijskih drugova, kumova i rođaka – amaterski, da svi vide, i to od samog početka mandata – sukobi interesa, neopravdani krediti, nerazumljivi poslovi, čudnovati milijunski natječaji čijim uvjetima odgovara samo jedan ponuđač, opraštanje poreznih dugova, olimpijada proračunske rastrošnosti – sve to skupila je Milanovićeva vlada već do polovice kako se čini, manje-više uludo utrošenog mandata. (izbacio ovog kako se čini, manje-više uludo…)

 1. Slavko Linić bio je najjači skandal majstor. Osmislio je i ozakonio sustav predstečajnih nagodbi, prema načelu “tko je jamio – jamio”. Velikim dužnicima, koji su živjeli kao pijani milijarderi,otpisani su golemi iznosi duga, dok su mali gurnuti u propast. Bivši ministar financija bio je u srcu jedne manje afere i za novu 2013. godinu, kad je – po neobjašnjivo niskoj cijeni aranžmana – posjetio Dubai, a onda se još otkrilo da je tamo bio s Jozom Kalemom, tajkunom koji je pod istragom zbog 103 milijuna kuna teške porezne malverzacije!
 1. Nada Čavlović Smiljanec, Milanovićeva povjerenica u Poreznoj upravi, akter je triju ozbiljnih afera. USKOK je sumnjiči da nije htjela ovršiti osječkog bogataša Željka Biloša, za višemilijunski iznos. Odmah prilikom imenovanja otkriveno je da je i sama bila dužnica poreza.
 1. ivan-vrdoljakIvan Vrdoljak bivši ministar koji nije u svojoj imovinskoj kartici prijavio da u penthouseu u Osijeku od 98,47 metara četvornih ima i dvije terase, spremište, garažno te parkirno mjesto. Time je nekretninu, za koju je naveo da ju je kupio ušteđevinom i kreditom od 80.400 eura, smanjio za 26,73 kvadrata i 21,91 kvadrat parkirnog prostora. Konkretnije i jasnije- umanjio je vrijednost stana za čak 200.000 kuna. Tri puta je mijenjao svoju imovinsku karticu.
 1. Vesna Pusić – zaborav se uselio i u imovinsku karticu bivše ministrice. Navodno nije prijavila baš sve tvrtke svoga supruga Jurgisa Oniunasa, inače suvlasnika zagrebačkog društva Ascendant, koje je 100-postotni vlasnik istoimenih tvrtki u Srbiji, BiH i Sloveniji.

U kartici je navela samo 25 posto njegova udjela u zagrebačkoj tvrtki, ali nije spomenula podružnice u inozemstvu. Kasnije je malo više pazila na redovnu prijavu, pa se nedavno otkrilo i kako je nakon prodaje nekretnine njezina štednja porasla na šest milijuna kuna.

 1. Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika, koji uopće nije predao imovinsku karticu. Vlahušić je osuđen jer je privatnoj tvrtki mimo zakona dao gradski novac, i to ne baš malih milijun kuna. Po Hrvatskoj se govori da je on jedini lokalni dužnosnik koji je, po kapacitetima, ravan Marini Lovrić Merzel.
 1. Upravo lijepa bivša županica i Linićeva kuma bila je akterica jednog od najvećih skandala od kada je Kukuriku na vlasti, zbog nenamjenskog trošenja novca iz proračuna. Međutim, nakon istrage u javnost su procurili mnogi detalji raskošnog života koji je vodila, te imovina vrijedna milijune, a upisana na najbliže rođake. Lovrić Merzel ima najmanje četiri afere: kupovala je glasove gradskih vijećnika, sumnjiči ju se da je preplatila zgradu Hitne pomoći, tu je i nabava skupog Audija koja je de facto otvorila slučaj Merzel, a tu su i Ceste Sisak sa šljunčarom koja je prodana znatno ispod cijene. Terete je za primane mita.
 2. milanovic marina sekulić merzelŽeljko Sabo, vukovarski gradonačelnik, kojem je Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno i bez rasprave ukinulo zastupnički imunitet, ima barem dvije velike afere – navodnu krađu novca za dječje ljetovanje i pokušaj podmićivanja vijećnice HDZ-a. Za ovu drugu osuđen je na osam mjeseci zatvor.
 3. Branko Šegon, desna ruka Slavka Linića, bio je akter u barem dvije ozbiljne afere. Kao državni dužnosnik, on je za svoju privatnu tvrtku dobio kredit državne banke, HBOR-a. Drugo, on je taj kredit nenamjenski potrošio na zatvaranje starog kredita, iako to nije smio. Treće, Šegonova tvrtka posjeduje hotel koji godinu dana nije platio 90.000 kn pristojbe za goste.
 4. pusic-opacicProblema sa zapošljavanjem imala je i Milanka Opačić, unatoč 400.000 nezaposlenih na burzi, među kojima su mnogi talentirani i stručnjaci, Opačić je u Ministarstvu socijalne politike angažirala Denisa Petrovića, konzultanta tvrtke Contrast Management-Consulting, iako nije ispunjavao zakonom propisane uvjete. Sindikat državnih službenika i namještenika upozorio je javnost da je Ministarstvo angažiralo vanjskog konzultanta na poslovima izrade ustroja i plana rada ministarstva, protivno Zakonu o državnim službenicima. Opačić je na sva zvona hvalila novi Zakon o socijalnoj skrbi. Obuzdat će prevarante, a pomoći najsiromašnijima – objašnjavala je. A kad ono – upravo te najsiromašnije vezala je za cijeli život. Naime, svim korisnicima minimalne naknade prema novim pravilima država upisuje zabilježbu na imovinu i stavlja ih u dužnički odnos. Uslijedio je gaf svih gafova s izjavom: – “Ja sebe vidim kao i građane koji žive na minimalcu.”
 1. Veljko Ostojić bivši ministar turizma vrlo brzo nakon početka mandata ove vlade podnio je ostavku zbog afere s prenamjenom i kupoprodajom zemljišta u Balama. Sporna je bila kupnja 11,5 hektara zemljišta u Balama. Ostojićeva je obitelj 2004. kupila zemljište za 860.000 kuna. Uskoro je krenula urbanizacija pa je cijena parcele skočila na 25,6 milijuna kuna.
 2. Ranko Ostojić, bivši ministar policije, MUP-u je priskrbio 31 milijun kuna skuplje terence, a polovne helikoptere kupio nam je po cijeni novih. Da je uspio obratno – nove dobiti po cijeni polovnih – možda bi bio izabran za najboljeg ministra policije dosad, ali ovako je izabran za najlošijeg. Najveća afera Kukuriku koalicije i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića počela je kad je Ured za središnju nabavu raspisao natječaj za nabavu 1742 vozila na leasing. Država je tad kupila aute vrijedne 260 milijuna kuna, čime su pridonijeli rastu BDP-a u Njemačkoj i Češkoj, a Hrvatsku uvalili u novi dug.
 3. Zlatar Violić je kao ministrica kulture imenovala članove Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo koje je nakladniku Zareza iz državnog proračuna za 2011. dodijelilo 600.000 kuna. U prijavi se navodi i da je ministrica Zlatar Violić imala udjel u vlasništvu tog trgovačkog društva. Ostavku je podnijela kad se pokazalo da je državnu blagajnu koristila kao kasu uzajamne pomoći.
 4. I njezina stranačka kolegica, HNS-ovka, ministrica graditeljstva Mrak Taritaš prešla je u zabranjenu zonu. Njezin suprug dobio je posao u Plinacrou, na čijem je čelu HNS-ovac. Sumnjali su da je natječaj za njegov posao bio fiktivan. Zbog velikog pritiska na kraju je dao ostavku.
 5. Mihael Zmajlović – Jedan od njegovih direktora preselio je Fond za okoliš, urede, agencije i cijelo Ministarstvo zaštite okoliša u neboder Zagreb tower. A tu je zgradu gradila upravo tvrtka koju je nekad vodio baš taj Zmajlovićev direktor! Najam nebodera iznosi više od 13 milijuna kuna na godinu. Čak je i svojoj glasnogovornici osigurao automobil, na naš račun, na raspolaganje 24 sata, iako je takva povlastica rezervirana isključivo za ministre i zamjenike.
 6. Željko JovanovićŽeljko Jovanović, čovjek koji je na početku mandata obećao isušiti nogometnu močvaru – pa su osim Mamića s užasavanjem reagirala i društva za zaštitu prirode – nedavno je žestoko naljutio javnost kad se otkrilo da će, samo koji dan nakon izbijanja afere Audi u Sisku, i on dobiti limuzinu iste marke, samo još skuplju. Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo!? Medicinski fakultet u Osijeku objavio je u siječnju 2013. natječaj za radno mjesto na neodređeno vrijeme u svojoj nastavnoj bazi Thalassotherapia u Opatiji. Na natječaj je pristigla jedna jedina prijava. I to ne bilo koga nego glavom i bradom – ministra Jovanovića u čiji resor potpada i Medicinski fakultet Osijek. Fakultetsko vijeće osječke medicine ubrzo potom donosi odluku o izboru kandidata Jovanovića na predmetno radno mjesto. No s obzirom na to da je Jovanović zaposlen kao ministar znanosti, on to radno mjesto nije aktivirao, odnosno zamrznuo ga je. Jovanović si je tako osigurao posao i nakon što prestane biti ministar ili ne postane opet saborski zastupnik. No kad je “pukla bruka” Jovanović je odustao od rezerviranog radnog mjesta.
 7. EK blokirala poticaje: Tihomir Jakovina u aferi teškoj 1,2 milijardi kuna
 8. AFERA MIGOVI: Kotromanović godinama vuče ogromne propuste, je li mu napokon odzvonilo? Sve ozbiljnije obrise poprima afera s MIG-ovima koja trese hrvatsku vojsku. Oglasila se o cijelom slučaju i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tvrdeći da je riječ o veleizdaji. I uistinu, kada to tvrdi, nije daleko od istine jer u javnost je isplivao podatak da je istragom vojnih obavještajaca utvrđeno da serijski brojevi na MIG-ovima ne odgovaraju dokumentaciji zrakoplova koja se navodi u ugovoru o remontu s Ukrajincima. Iz Ministarstva obrane kojim trenutno rukovodi Josip Buljević ističu kako postoje ozbiljne naznake o zabrinjavajućim radnjama koje mogu utjecati na obrambenu sposobnost Hrvatske. U cijelu priču upleo se i Uskok.
 9. Goran Radman podsjetimo, Povjerenstvo je u svibnju 2013. utvrdilo da je Radman kao vlasnik i direktor firme Nautar i član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria Banka i Atlantic grupe u potencijalnom sukobu interesa. Također je utvrđeno da nije podnio svoju imovinsku karticu i kažnjen je sa 15.000 kuna. Radman se na odluku Povjerenstva žalio Upravnom sudu na kojem je izgubio spor i ostaje mu mogućnost žalbe Visokom upravnom sudu. ‘Odbija se tužbeni zahtjev za poništenje, podredno oglašavanje ništavnom, odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa RH’, stoji u presudi Upravnog suda.
 10. bulj fredZdenko Antešić široj hrvatskoj javnosti nije postao poznat kao dugogodišnji gradonačelnik Raba iz kadrova SDP hijerarhije nego po zakonski legalnom, ali moralno upitnom činu ostvarivanja saborske mirovine dan prije izglasavanja zakona po kojem to više nije bilo moguće. Nakon toga, “rapski Sanader” kako ga nazivaju otočani, bio je središnja figura niz afera iz razdoblja dok je bio gradonačelnik, od nezakonite prenamjene vlastitog zemljišta, prodaje gradskih stanova, smještaju vlastite tetke u rapski Dom umirovljenika na temelju gradskog proračuna i cijelog niza financijskih poduhvata sumnjive legalnosti koji su mu omogućili imetak od procijenjenih cca. 30 milijuna kuna. Unatoč silnom pritisku javnosti, nikada nije kazneno, niti politički odgovarao za počinjene nepravilnosti, a kao doministar pomorstva dočekao je kraj mandata Vlade Zorana Milanovića.
 11. Predrag Matić – Fred i njegov glavni pomoćnik Bojan Glavašević na račun Ministarstva branitelja u Dubrovnik, na Croatia Summit 2015. vodili dvije mlade studentice! Spavale su u hotelu Croatia u Cavtatu, a Matić i Glavašević u dubrovačkom Palaceu. Ukupna cijena bila je 35.000 kuna! Da vozač ne bi nikome govorio o tome, nisu ga poveli sa sobom na put, nego su na račun ministarstva iznajmili automobil – za 7.100 kuna.
 12. Afere Kreše Milanovića = Zoran Milanović

Dakle, jasno nam je svima da je upravo iz kvote MOST-a Saša Drezga autor Plana 21 ušao za zamjenika ministra financija, a ovdje vidimo razrađen Plan 21 imenom i prezimenom iako bi se dalo pronaći još materijala pa se postavlja retoričko pitanje do kada će se MOST  ponašati kao da vozi Stazićev bicikl dok SDP traži opoziv Tomislava Karamarka i reže im granu na kojoj sjede? Hoćemo li i dalje slušati MOST kako provodi reforme, a u mnogim ministarstvima nakon što su izabrani svi pomoćnici i dalje sve stagnira ili će napokon stati uz osobu sa kojom su potpisali politički brak i krenuti raditi u interesu naroda, jer u suprotnom slušati ćemo i dalje Zorana Milanovića kako se ponavlja poput papagaja “Mi smo ti koji uvode red. Mi smo Bundesliga, HDZ je zapadni Balkan. Mi smo različiti, mi smo dva svijeta.”, a vi ćete odlaziti jedan po jedan?! Stoga uhvatite se u koštac sa problemima koje ste zatekli, jer niste izabrani da vas smjenjuje Zoran Milanović medijskim linčevima i opozivima u Saboru, već da vi promijenite sve ono što nije valjalo u prethodnom mandatu prema agendi famoznog plana 21. U suprotnom odstupite sami kako bi nas poštedjeli gubljenja vremena imajući na umu da je od izborne noći prošlo 6 mjeseci za koje mnogi smatraju izgubljenima zahvaljujući vašoj neodlučnosti.

Sanjin Baković/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari