Connect with us

Vijesti

Sedam suparnika nudi po 7,5 tisuća kvadrata županijskoj birokraciji

Objavljeno

-

U Vladu Županije hercegovačko-neretvanske, nakon javnog poziva, pristiglo je sedam ponuda za nabavu ili izgradnju poslovnog prostora za smještaj županijskih tijela vlasti HNŽ-a.
Ponude za objekt površine 7.500 četvornih metara u koji bise smjestila županijska birokracija poslali su Hercegovina osiguranje, Projektant, Agencija Plus, Interinvest, Privredna banka, Odvjetnički ured Zaklan i Dubravka Hackl.
Hercegovina osiguranje je ponudila zgradu u blizini Rondoa čija je izgradnja stala prije više godina. U Hercegovina osiguranju je prije dvije godine pokrenut proces likvidacije.

Zgradu Projektanta ponudio je vlasnik Marinko Rozić. Zgrada je sada gotovo prazna jer su se federalna ministarstva, koja su godinama bila smještena u ovoj zgradi i plaćala najamninu, preselila u hotel “Ero”.

Za smještaj županijskih institucija je ponuđena je i kupnja Staklene banke na Španjolskom trgu u vlasništvu nekadašnje Privredne banke. Svojevremeno je bilo govora da će u nju biti smještene državne institucije čije je sjedište u Mostaru, ali to nikad nije realizirano. Zanimanje je pokazivala i federalna vlast, ali i mnoge financijske institucije. Najozbiljniji kupac je bila Hypo Alpe Adria banka d.d. Mostar, koja je bila potpisala i predugovor za kupnju ove zgrade i bila spremna izdvojiti pet milijuna maraka, no sve je propalo zbog nesređene papirologije Privredne banke koja je u likvidaciji.

Na poziv se prijavila i Agencija Plus koja je ponudila zgradu na Šemovcu u kojoj je nekada bio smješten mostarski ured OHR-a, a danas su tu smještena neka županijska ministarstva i agencije. Zgrada je bila u vlasništvu “GP Duraković”, odnosno obitelji Duraković koja se bavila građevinskim poslovima.

Poduzeće Interinvest poznatog mostarskog poduzetnika Dinka Slezaka ponudilo je kompleks novog studentskog centra u Mostaru koji se nalazi u blizini novog autobusnog kolodvora. Radi se o novoj i atraktivnoj zgradi koja je završena ove godine.

Odvjetnički ured “Zaklan” iz Mostara dao je ponudu za zgrade u vlasništvu Fabrike duhana Mostar.

Osim ponuda već izgrađenih građevina, stigla je i jedna prijava u kojoj se nudi zemljište za izgradnju u blizini Rondoa, a poslala ga je Dubravka Hackl.

Dnevni list prenosi riječi glasnogovornika Vlade Pere Pavlovića, kako je Vlada jučer razmotrila izvješće o provedenom postupku ispitivanja tržišta i pribavljanja ponuda za nabavu ili izgradnju poslovnog prostora za smještaj županijskih tijela vlasti HNŽ-a, a radi nastavka započetog procesa, Ured predsjednika Vlade izradit će elaborat.

“Elaboratom će se izvršiti potpuna stručna analiza svih sedam prispjelih ponuda, posebno s aspekta funkcionalnosti i energetske učinkovitosti te financijskih i drugih uvjeta koji mogu bitno utjecati na izbor najpovoljnijeg ponuditelja, o čemu će izvijestiti Vladu”, dodao je Pavlović.

Iz Vlade tvrde kako još nije poznato hoće li se ići u investiciju zbog loše financijske situacije, no na korak su se morali odlučiti zbog ogromnih troškova koji se stvaraju uslijed unajmljivanja prostorija.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas