Connect with us

Vijesti

Sedam zaključaka Stožera s velikog sastanka u Zagrebu: Milanović i ministri 18. studenog nepoželjni u Vukovaru!

Published

on

“Zauzima se čvrst, jedinstven stav da će se povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji se kolonom sjećanja obilježava 18.11., isti održati u organizaciji branitelja, stradalnika i građana cijele Hrvatske , pod motom “Vukovar mjesto posebnog pijeteta-bolje časno umrijeti nego sramno živjeti” ,te da se odavanje posebnog pijeteta ove godine proširi i na Škabrnju”, jedan je od zaključaka sa sastanka.U srijedu je u Zagrebu održan sastanak članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, odnosno njihovog Koordinacijsko-operativnog tima (KOT) na čijem je čelu Tomislav Josić. Sastansku su, uz članove Stožera, prisustvovali i drugi branitelji. Stožer u svom priopćenju navodi sedam zaključaka u kojem se posebno ističe da će na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog vladajući u Gradu heroju biti nepoželjni!

Evo svih sedam zaključaka:

1. Potvrđuje se i proširuje zajedništvo stradalničke, braniteljske, hraniteljske te moliteljske populacije, i kroz to zajedništvo odlučnost, da se u narednom vremenu odlučno suprostavimo nerazumnoj politici Vlade RH-e kako spram Vukovara tako i gotovovo svih segmenata društva u cijeloj hrvatskoj.

2. Zahtijeva se od Vlade RH-e da u roku 14 dana naloži uklanjanje preostale dvojezične/dvopismene ploče sa zgrade PP Vukovar, koja kao simbol stradanja još uvijek frustrira i time nanosi štetu zdravlju direktnih stradalnika Domovinskog rata, sa osobnim iskustvom stradanja te članovima njihovih obitelji kao i velikom broju svih onih u RH koji shvaćaju problem. Ukoliko se to ne učini, branitelji iz cijele Hrvatske, zajedno sa hraniteljima, to će učiniti u cilju zaštite branitelja, stradalnika i građana Vukovara ,jer VUKOVAR JE HRVATSKA.

3. Zauzima se čvrst, jedinstven stav da će se povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara koji se kolonom sjećanja obilježava 18.11., isti održati u organizaciji branitelja, stradalnika i građana cijele Hrvatske , pod motom “Vukovar mjesto posebnog pijeteta-bolje časno umrijeti nego sramno živjeti” ,te da se odavanje posebnog pijeteta ove godine proširi i na Škabrnju. Predstavnicima vlasti koja je uzrokovala ovakve traume, iskazat će se nepoželjnost njihove nazočnosti u Vukovaru u te dane.

4. Unatoč svim prijeporima i razilaženjima pozivamo i apeliramo na predsjednika Republike Hrvatske dr. Ivu josipovića da pokuša inicirati dijalog u društvu o svim spornim pitanjima a naročito da taj dijalog pokuša inicirati sa vladom RH-e.

5. Zahtjevamo da se svi suspendirani policajci i policajac protiv kojeg je podnesena kaznena prijava ODO, koji su vršili nadzor dvojezičnih/dvopismenih ploča u Vukovaru vrate na posao i da se protiv istih obustavi disciplinski postupak jer je notorna činjenica da se sa stajališta legalnog i legitimnog, nisu stekli svi uvjeti za postavljanje dvojezičnih/dvopismenih ploča. Posebno se pozivamo na praksu i primjer abolicije koja je podijeljena onima koji su izvršili i bili učesnici agresije na hrvatsku a danas zauzimaju naj odgovornija mjesta u javnom, političkom a posebno “policijskom” životu zemlje.

6. Zahtijevamo da se više ne zadire u stečena i egzistencijalna prava branitelja te da se njihova primanja više ne vode u kategoriji “povlaštenih” jer ona to nisu ni po kojem parametru.

7. Zbog mnogobrojnih branitelja i stradalnika koji su prošli Inkvizicijske postupke u srpskim konc.logorima, te montirane sudske postupke na kojima su puno puta osuđivani na smrt na srpskom jeziku i pismu, što na valjan način još uvijek nije stavljeno van snage, zahtijevamo obustavu svih postupaka pozivanja ili privođenja na obvajesne razgovore ili krim.obrade vezano za iskazivanje bunta i neposluha kada je u pitanju postavljanje i skidanje dvojezičnih/dvopismenih ploča u Vukovaru. Posebno apostrofiramo postojanje pravne nesigurnosti u kojoj branitelji i stradalnici žive od vremena inkvizicije u tim logorima i njihov posebno osjetljiv odnos prema svakoj represiji uperenoj protiv njih.

stožer

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari