Connect with us

BiH

Šefik Džaferović: Oni koji zagovaraju razlaz, vode u rat

Objavljeno

-

Točno je da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor kazao na sastanku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine da postoje neki krugovi u Europskoj uniji koji smatraju da je, kako to oni kažu, potrebno završiti proces raspada Jugoslavije i tek onda primiti zapadni Balkan u Europsku uniju, potvrdio je to danas za Fenu član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. ‘

‘Kazao sam da je proces disolucije Jugoslavije završen. Točno je i da je predsjednik Pahor pitao i da li je moguć miran razlaz u BiH, na što smo član Predsjedništva BiH Željko gospodin Komšić i ja jasno kazali da oni koji zagovaraju takve ideje vode ovu državu i cijelu regiju u novi rat” – podvukao je Džaferović.

Dodao je da se s tim složio i Pahor, a na istom fonu je kazao, što je i na konferenciji za medije ponovio – da je za mir i sigurnost cjelokupne Europe, Europske unije i zapadnog Balkana jako važna strateška odluka o bržem uključivanju cjelokupnog zapadnog Balkana u Europsku uniju.

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor boravio je u posjeti BiH početkom ožujka, a nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH novinarima je kazao da je Slovenija tradicionalno bila, jeste i bit će saveznik proširenja Europske unije na zapadni Balkan.

Iznio je tada svoje mišljenje na pres-konferenciji, koje se, kazao je, s godinama samo potvrđuje, da je proširenje Europske unije na zapadni Balkan ultimativno geopolitičko pitanje i da je važno za mir, sigurnost naroda zapadnog Balkana kao i za države u Europskoj uniji.

Pahor u Sarajevu u ožujku otvorio pitanje ‘mirnog razlaza’ u BiH ali i politike EU

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas