Connect with us

Politika

Seljaci vjeruju samo Ivanu Anušiću i traže da on dođe da se postigne dogovor

Objavljeno

-

Dnevnik.hr

Tomislav Pokrovac vođa Stožera za obranu hrvatskog sela izjavio je večeras za Novu TV da od cijele Vlade vjeruju jedino potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću i da pozivaju njega da kao osoba koja je sa sela i koja razumije njihove probleme, te uživa njihovo povjerenje dođe u ime Vlade da zajedno sjednu za stol i razgovaraju u obostranom interesu.

Podsjećamo na izjavu Ivana Anušića danas u Zagorju “da nitko nikoga ne može ucjenjivati i postavljati zahtjeve već da se mora sjesti za sol i razgovarati”.

Pokrovac u izjavi za Novu TV ističe:
Ovo su glavna tri zahtjeva, a to su zabrana eutanazije zdravih svinja, dozvola prometa i trgovine zdravim svinjama te dozvola svinjokolje u dvorištima, konsenzusa nije bilo, a i samo Ministarstvo kategorički ih je odbijalo. -“Ako tako ostane do sutra u podne, prosvjednici su najavili da će prosvjede radikalizirati i krenuti u blokadu cesta i željeznica. Vidjet ćemo što će se događati do sutra u podne”, kazao je Kovačić.

Pokrovac naglašava: “Nemam političke ambicije”
U javljanju za Dnevnik Nove TV reporter Tin Kovačić razgovarao je prosvjednikom Tomislavom Pokrovcem koji je rekao da će, ako se do utorka u podne ministrica Vučković ne odazove sastanku sa svinjogojcima, prosvjednici blokirati prometnice pa i željeznice. – “Podršku imamo većine pučanstva, neka izlaze na ceste svi koji nisu, spontano. Znamo da je hladno, ali kad se spašava hrvatska i hrvatsko ratarstvo…”, pozvao je Pokrovac.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas