Slijedi velika čistka na Pantovčaku, odlaze Perković, Gareljić, Mojzeš…

2

Nakon 19. veljače iz Ureda predsjednika zajedno s Ivom Josipovićem moraju otići i njegovi savjetnici, pročelnica kabineta, predstojnik ureda te povjerenici, a raspuštaju se i Josipovićevi savjeti za vanjsku politiku , za gospodarstvo, za veterane i za socijalnu pravdu koje je imenovao, piše Jutarnji List.

Josipovićev odlazak s Pantovčaka, međutim, najviše će pogoditi one imenovane dužnosnike u njegovu uredu koji će zbog toga izgubiti radno mjesto i sigurnu, za hrvatske prilike prilično visoku plaću.

Naime, sve osobe koje je Josipović tijekom mandata imenovao na različite funkcije na Pantovčaku i koje s njim moraju otići, nisu s Uredom predsjednika zasnovale i radni odnos.

Jutarnj List donosim popis ‘najistaknutijih’ osoba koje u Uredu predsjednika imaju radni odnos, a njegovim odlaskom s Pantovčaka moraju otići. Oni koji se ne mogu vratiti na svoje ranije poslove, a imaju status dužnosnika, šest mjeseci nakon isteka mandata imaju pravo na punu plaću, a ne pronađu li novi posao, dodatnih šest mjeseci primaju pola plaće.

 Vito Turšić

predstojnik Ureda

Vito Turšić imenovan je na mjesto pročelnika Josipovićeva ureda početkom 2012. nakon što je s te funkcije, zbog odlaska na novu dužnost u Ministarstvo vanjskih poslova otišao Joško Klisović.

Mirjam Katulić

glavna tajnica

Mirjam Katulić, glavna tajnica u uredu predsjednika istu je dužnost obavljala i u mandatu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Kako je riječ o političkom imenovanju, također mora otići.

Danica Juričić Spasović

pročelnica kabineta

Pročelnica kabineta Ive Josipovića, prije dolaska u ured predsjednika bila je slobodna novinarka i glasnogovornica u njegovom izbornom stožeru. Po isteku mandata ne čeka je radno mjesto.

Zlatko Gareljić

savjetnik za obranu

Zlatko Gareljić, savjetnik za obranu, do dolaska na Pantovčak bio je zaposlen u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu. U Račanovoj vladi četiri je godine bio zamjenik ministra obrane.

Mirjana Mladineo

savjetnica za europske poslove i međunarodne organizacije

Mirjana Mladineo, profesionalna diplomatkinja i Josipovićeva savjetnica za europske poslove i međunarodne organizacije, istekom savjetničkog mandata odlazi u mirovinu.

Tamara Obradović Mazal

savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU

Tamara Obradović Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike Europske unije, u Josipovićev je ured došla iz Ministarstva gospodarstva nakon odlaska iz Vlade Radimira Čačića.

Saša Perković

savjetnik za nacionalnu sigurnost

Saša Perković, savjetnik za nacionalnu sigurnost, na Pantovčaku je duže od ostalih savjetnika, jer je tu dužnost obavljao i u mandatu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

prof. dr. sc. Siniša Tatalović

savjetnik za unutarnju politiku

Siniša Tatalović, savjetnik za unutarnju politiku, jednako kao i Saša Perković naslijeđen je iz Mesićeva predsjedničkoga mandata. Tatalović, za razliku od ostalih savjetnika u Uredu predsjednika, nije u radnom odnosu.

mr. sc. Zrinka Vrabec Mojzeš

savjetnica za društvene djelatnosti

Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica za društvene djelatnosti, prije dolaska na savjetničku dužnost bila je voditeljica i urednica na zagrebačkom Radiju 101. Ne može se vratiti na staro radno mjesto.

prof. dr. sc. Ankica Marinović

savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice

Ankica Marinović, savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice, došla je u Ured predsjednika iz Instituta za društvena istraživanja, kamo se može ponovo vratiti.

JL

facebook komentari