Connect with us

Iz Svijeta

Švicarska ukida većinu mjera suzbijanja covida

Objavljeno

-

Foto: EPA

Švicarska je u srijedu objavila da ukida gotovo sve mjere suzbijanja covida-19, a do kraja ožujka zadržava samo maske u javnom prijevozu i u zdravstvenim ustanovama te izolaciju bolesnika.

Od četvrtka je ulazak u trgovine, restorane, na kulturna događanja, u ustanove otvorene za javnost i na skupove ponovo moguć bez maske i covid potvrde, navodi se u priopćenju Saveznog vijeća (vlade).

Ukidaju se također obvezno nošenje maske – osim u javnom prijevozu i u zdravstvenim ustanovama – i preporuka o radu od kuće.

Ukida se i obvezno predočenje covid potvrde na većim skupovima, ograničenja za privatna okupljanja i restrikcije kapaciteta u maloprodajnim trgovinama i u žičarama.

Kako navode savezne vlasti, epidemiološka situacija se u Švicarskoj i dalje razvija u pozitivnom smjeru i “zahvaljujući pojačanoj imunosti stanovništva nije vjerojatno da će doći do preopterećenja zdravstvenog sustava unatoč daljnjem znatnom kolanju virusa”.

“Savezno vijeće stoga drži da su ispunjeni uvjeti za brzu normalizaciju društvenog i gospodarskog života”, ističe.

Ta alpska zemlja s 8,6 milijuna stanovnika prijavila je gotovo 12.530 umrlih od covida od početka pandemije, što je više od 144 umrla na sto tisuća stanovnika. Gotovo 69 posto stanovništva je potpuno cijepljeno. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari